Elena Udrea se pregătește să iasă din închisoare în luna septembrie, odată cu reluarea ședințelor de judecată. Anterior, aceasta s-a plâns de condițiile Penitenciarului de Femei din Târgşor unde își ispășește pedeapsa și de faptul că nu are mai multă libertate de mişcare în închisoare.

Elena Udrea ar putea ieși din închisoare luna următoare

Elena Udrea ar avea șanse să iasă din închisoare în cursul lunii septembrie. Acest lucru a fost confirmat și de avocata acesteia.

”Suntem în fața unei rulete rusești pe situația prescripției și nu numai. Nu cred că putem să discutăm despre o prezivibilitate a soluțiilor, strict pe procedură, în prezent, în România. Cu atât mai puțin pe partea aceasta de prescripție.”, a declarata avocata Elenei Udrea.

Avocata Elenei Udrea a menționat că aceasta nu a avut parte de nicio zi liberă din momentul în care a ajuns în arestul din România, deoarece Udrea s-a focusat mai mult pe eliberarea totală. Elena Udrea s-a plâns de nenumărate ori de condițiile din penitenciar, de faptul că nu are mai multă liberate de mișcare în închisoare și că nu și-a putu vedea fetița.

”Nu am formulat vreo astfel de cerere până în prezent, ne axăm mai degrabă pe eliberarea ei. Sperăm că totuși justiția din România, până să ajungem la forurile internaționale, va analiza cazul dumneaei și va constata că în dosarul Gala Bute, unde a fost condamnată, avem un președinte de complet care a fost numit indirect de către președintele României în acel complet și de aceea nu a avut parte de un proces echitabil”, a mai spus avocata Elenei Udrea.

Elena Udrea a cerut instanței mai multă libertate în penitenciarul în care își ispășește pedeapsa

Elena Udrea are de ispășit o pedeapsă de şase ani de închisoare în regim semideschis. Persoanele care sunt condamnate și care execută o pedeapsă în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoţite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă şi desfăşoară activităţi educative, culturale, terapeutice și alte acrivități.

Citeste si:
Udrea, mesaj disperat din închisoare: „Cine nu a încălcat legea...
Elena Udrea, mesaj disperat...

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria, după ce a părăsit România exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat decizia finală prin care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 August 2022 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.