Elena Udrea își petrece primele sale sărbători de iarnă departe de familie, în penitenciarul de femei Târgșorul Nou, unde își ispășește pedeapsa de 6 ani primită în dosarul Gala Bute. Aceasta a transmis un mesaj în care se revoltă asupra situației femeilor care sunt obligate să își petreacă sărbătorile departe de familie și copii.

Elena Udrea, mesaj din penitenciar. Ce o nemulțumește pe Udrea de această dată

Elena Udrea a transmis din închisoare că perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai grea din an în asemenea condiții, mai ales într-un penitenciar de femei în care marea majoritate sunt mame.

„Pare că toată tristețea din lume se adună aici. Atmosfera este ciudată, un amalgam între decorurile şi muzica prin care angajații penitenciarului încearcă să redea pe cât posibil trăirile Crăciunului şi suferința deținutelor care sunt atât de departe de familie şi mai ales de copii.”, a spus Udrea.

Fostul ministrul al Turismului a menționat că a asistat la convorbirile telefonice de sub geamul camerei sale şi a fost martoră la vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile și care s-au terminat în lacrimi. Udrea a criticat faptul că unele mame se află în închisoare în timp ce copiii lor au rămas de izbeliște.

„Ca adult îți poți gestiona într-un fel sau altul emoțiile...însă suferința copiilor care plâng şi îşi roagă mamele să vină acasă măcar de Crăciun este monumentala. Sunt femei care au cate 4, 6 chiar şi 10 copii, şi sunt aici pentru că au furat ca să le dea de mâncare, iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație; cei mai mulți dintre ei având deja destinele frânte.”, a mai spus fostul ministru.

Udrea afirmă că unele mame au fost nevoite să fure sau să încalce legea pentru copiii lor, iar statul le-a pedepsit mult prea aspru prin simplul fapt că îi ține departe unii de alții.

„La întrebarea stupidă pe care tot am auzit-o: De ce a furat daca știa că are copii care vor suferi? O să dau doua răspunsuri:

Citeste si:
Elena Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica
Elena Udrea a scăpat de...

1. aproape toate mamele ar face orice pentru copiii lor;

2. să ridice piatra cine crede că nu a încălcat legea niciodată sau că în anumite condiții nu ar încălca-o.

Așa că, in acest ocean de suferință, mi s-a părut nefiresc să vă urez, “Sărbători fericite”! Vă spun acum, cu întârziere, să aveți un an 2023 în care să vă fie bine, să fiți buni şi să faceți bine!”, a transmis Elena Udrea într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.