Curtea de Apel București a decis să înceteze procesul penal în cazul Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica, potrivit deciziei CCR cu privire la prescripție.

Elena Udrea a scăpat de dosarul Hidroelectrica

Curtea de Apel București a decis să înceteze procesul Elenei Udrea în dosarul Hidroelectrica. De asemenea, instanța a decis fostușui ministru să îi fie confiscată suma de 3,4 milioane de euro.

Tot în dosarul Hidroelectrica, alături de Elena Udrea, mai era inculpat și Dan Andronic și faptele acestuia au fost prescris. În dosarul Hidroelectrica, Elena Udrea era acuzată de trafic de influență și spălare de bani. Avocații au afirmat că faptele sunt de acum 12 ani și că ar trebui să fie prescrise.

Această decizie a CCR a fost folosită în instanță, iar judecătorii au decis încetarea procesului penal.

"Sentinţa penală nr. 66/F din 11 aprilie 2023 - În temeiul art.396 alin.1, 6 rap. la art.16 alin.1 lit.f teza a II-a din Codul de procedură penală cu aplic. art.5 din Codul penal, încetează procesul penal faţă de inculpata Udrea Elena-Gabriela (date), cu privire la infracţiunile de trafic de influență și spălarea banilor, ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale", a stabilit Curtea de Apel București.

Decizia anunțată este în prima instanță, aceasta poate fi contestată și nu este una definitivă. Totodată, instanța a mai decis "confiscarea specială de la inculpată a sumelor de 2.500.000 de euro, respectiv 900.000 de euro (în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al BNR, de la data executării acestei măsuri de siguranță)".

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a fost reținută în Bulgaria, după ce a părăsit România exact în ziua în care Înalta Curte de Casație și justiție a anunțat decizia finală prin care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

După pronunțarea sentinței definitive, polițiștii s-au deplasat la vila din Corbeanca a Elenei Udrea pentru a o aresta, însă nu au găsit-o acasă. Astfel, Poliția Română a dat-o în urmărire internațională, pe numele acesteia fiind emis un mandat european de arestare.

Citeste si:
ANAF a vândut una din mașinile Elenei Udrea. La ce preț a fost...
ANAF a vândut una din...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Aprilie 2023 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.