Rectificarea bugetară arată că actuala guvernare nu are de gând să facă niciun pas în spate de la „creşterea galopantă'' a cheltuielilor statului, precizează USR, care consideră că PSD, PNL şi UDMR acţionează „precum un parazit care îşi consumă gazda".

USR, despre rectificarea bugetară: PSD, PNL și UDMR acționează precum un parazit care își consumă gazda

Potrivit unui comunicat al Uniunii Salvaţi România, rectificarea bugetară prevede cheltuieli suplimentare de aproape 34 de miliarde de lei, dintre care numai 3,2 miliarde de lei merg către investiţii, iar restul sunt orientaţi către datorii şi consum.

„Guvernul se împăunează acum cu încasări suplimentare, dar refuză să spună că, de fapt, aceste venituri sunt rezultatul inflaţiei care a sărăcit fiecare român în parte. Dobânzile au crescut foarte mult, pentru că Guvernul Ciucă, lipsit de credibilitate, a reuşit să împrumute România la cele mai mari costuri din Uniunea Europeană”, susţine senatoarea Anca Dragu, fost ministru al Finanţelor.

USR completează că „în plină criză economică", PSD şi PNL „au crescut cheltuielile în neştire", prin: PNDL 3 'Anghel Saligny', pensii speciale, sporuri "aberante", creşteri de salarii în ministere şi agenţii, scheme de ajutor de stat pentru grupuri de interese.

„Toate acestea trebuie plătite de români, care suportă şi inflaţia şi taxele noi pe care Coaliţia spunea că nu le va impune. Un guvern responsabil ar fi strâns cureaua şi nu ar fi crescut taxele. Dar PSD şi PNL i-au minţit din nou pe români”, se arată în comunicat.

Potrivit USR, schema de plafonare a preţurilor la energie este "cea mai mare lovitură dată finanţelor publice" anul acesta.

„Vedem clar o gaură de aproape 30 de miliarde de lei - banii pentru compensarea facturilor de energie. Din ce bani, domnule Câciu? În loc să reducă taxele pe energie, au preferat o schemă alambicată care ruinează - încet, dar sigur - nu doar statul român, ci pe toţi românii, pentru că ei vor plăti găurile create în buget de politicienii iresponsabili de la PNL, PSD şi UDMR„, menţionează sursa citată.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 August 2022 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.