Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a declarat luni că în România nu s-au mărit taxele, iar prin modificările fiscale făcute recent de Guvern au fost scoase nişte excepţii din Codul fiscal. 

Marcel Ciolacu a făcut precizări despre ultimele modificări legislative: „Nu s-au mărit taxele, s-au scos niște excepții din Codul fiscal”

„Ce să fac? Tot timpul să am dreptate, cum am avut şi cu irigaţiile, şi cu marile companii? Câteodată oboseşti să ai dreptate. În acest moment, statul român trebuie să îşi facă treaba. În primul rând, nu s-au mărit taxe, s-au scos nişte excepţii din Codul fiscal, lucru prevăzut în PNRR.

Am văzut - şi ceilalţi auditori financiari externi au venit cu aceeaşi soluţie. În primul rând, România să înceapă digitalizarea şi să înceapă să scoată din excepţiile respective", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD.

Oficialul a completat că, în acest moment, este rândul statului român „să aibă o colectare mai bună și să înceapă digitalizarea” „Ce va fi aplicat de la 1 ianuarie din modificări vom vedea la 1 ianuarie", a susţinut Marcel Ciolacu.

„Anumiți miniștri din guvernarea de dreapta ar trebui să răspundă de ce în PNRR nu avem niciun metru de irigații”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că „anumiţi" miniştri din fosta guvernare de dreapta ar trebui să răspundă de ce în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu s-a prevăzut „niciun metru" de irigaţii.

„Am văzut cu toţii că în zonele unde sunt irigaţii nu este problemă de secetă. Acum, anumiţi miniştri care au fost în acea faimoasă guvernare de dreapta ar trebui să răspundă de ce în PNRR nu avem prins niciun metru de irigaţii. Încercăm acum cu domnul ministru Boloş şi cu domnul ministru Daea să prindem aceste irigaţii la PNRR. Căutăm soluţii şi din fonduri de la bugetul statului ca să urgentăm acest sistem de irigaţii", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.

Citeste si:
Plafonarea adaosului la alimentele de bază expiră în 2 zile. Marcel...
Plafonarea adaosului la...

El a adăugat că „mai mult ca sigur" se va negocia capitolul referitor la legea pensiilor din PNRR. „În zona de pensii speciale, în acest moment, cred că am picat cu toţii de acord, este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate şi aici categoric vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuţie şi o decizie în coaliţie", a explicat preşedintele PSD, completând că, din punctul său de vedere, pensiile militarilor sunt pensii ocupaţionale, nu speciale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Iulie 2022 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.