Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni că formațiunea pe care o conduce somează Guvernul să organizeze alegeri locale anticipate în localitățile în care nu mai există primari. El a arătat că, în cazul în care Executivul nu va anunța data acestui scrutin, va fi demarată procedura de atac în contencios administrativ. 

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, anunță că formațiunea sa somează Guvernul să organizeze alegeri locale anticipate „cât mai repede”

„Constatăm că Guvernul cu stele a pus în cui democraţia şi a uitat să organizeze alegeri locale acolo unde sunt vacante poziţiile de primar. La ora actuală în peste 30 de localităţi nu mai există primari din diferite motive, pe motive de incompatibilitate, din motive care ţin de condamnări care au fost primite şi care au dus la vacantarea postului de primar.

De cel puţin şase luni de zile Guvernul nu organizează alegeri în aceste localităţi, permiţând conducerea treburilor publice de către oameni care nu au niciun fel de legitimitate şi este o gravă încălcare a legii în România, ca şi o încălcare evidentă a Constituţiei săvârşită de Guvern.

Somăm Guvernul să organizeze alegeri locale cât mai repede în localităţile în care posturile de primari sunt vacante, în cazul în care nu vor anunţa data alegerilor anticipate vom demara procedura de atac în contencios pentru a obliga Guvernul să organizeze alegeri locale", a spus Orban, la Palatul Parlamentului, după reuniunea Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.

Oficialul a menționat că atât el, cât și candidații partidului la funcția de primar vor iniția procedura prealabilă aferentă procedurii contenciosului administrativ pentru a da în judecată Guvernul, așa încât să îl oblige să organizeze algeri locale anticipate.

„Ar fi perfect justificată declanșarea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Ungariei în organismele UE”

Ludovic Orban a declarat luni că ar fi perfect justificată declanșarea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Ungariei în organismele Uniunii Europene, în contextul mesajelor antieuropene transmise de premierul ungar Viktor Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

„Viktor Orban participă la Balvanyos la aceste evenimente - cred că prima dată a venit în 1993 sau 1994. Pe vremea respectivă era liberal şi euro-atlantist, acum Viktor Orban a ajuns coloana a cincea a Rusiei în Uniunea Europeană şi un exponent al unor idei care credeam că au murit odată cu cel de-al Doilea Război Mondial, să vorbeşti despre rase, rasism, despre astfel de chestiuni într-o Europă multiculturală, în care sunt respectate drepturile minorităţilor de orice fel, minorităţile religioase, naţionale, reprezintă practic o încălcare grosolană a Tratatului Uniunii Europene şi a valorilor şi principiilor care stau la baza constituirii Uniunii Europene.

În mod normal, cred că ar fi perfect justificată declanşarea procedurii de suspendare a dreptului de vot al Ungariei în organismele UE din cauza mesajelor profund antieuropene şi contrare Tratatului UE pe care le transmite Viktor Orban", a spus Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului, după reuniunea Consiliului Naţional al partidului Forţa Dreptei.

Citeste si:
Ciolacu, despre alegerile anticipate: „Vor fi dacă această coaliție...
Ciolacu, despre alegerile...

El a precizat că a fost invitat la eveniment şi că a fost singurul lider al unui partid românesc care a răspuns invitaţiei. „Eu consider că este important ca orice lider al unei formaţiuni politice româneşti să fie prezent la evenimente similare şi să exprime punctele de vedere. Cum să audă participanţii punctele noastre de vedere dacă nimeni din arcul guvernamental, în afară de reprezentanţii UDMR, nu a fost prezent", a completat Orban.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2022 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.