Traian Băsescu a fost implicat într-un accident rutier, duminică, în jurul orei 10:30. Fostul șef de stat a lovit o mașină parcată, apoi s-a prezentat singur la poliție. „Am acroșat un semafor cu oglinda și am rupt-o”, a declarat acesta. 

Traian Băsescu a provocat un accident în Capitală

Fostul președinte își conduce singur mașina de când a fost declarat colaborator al Securității și i-a fost retrasă protecția SPP. Incidentul a avut loc pe o stradă din Sectorul 2 al Capitalei, iar surse din Brigada Poliției Rutiere, citate de G4Media, susțin că fostul președinte ar fi acroșat, de fapt, o mașină parcată.

După accident, fostul șef de stat a lăsat un bilet pe parbrizul mașinii avariate în care își cere scuze pentru cele întâmplate, alături de un număr de telefon la care deținătorul autoturismului să îl contacteze pentru formalitățile de înțelegere amiabilă.

La scurt timp, a mers la Brigada Rutieră, la Biroul de Accidente Ușoare, pentru a raporta tamponarea. Era obligat de lege să se prezinte în maximum 24 de ore. El a fost testat cu aparatul etilotest și rezultatul a fost zero.

Chiar și așa, riscă să fie sancționat cu 3 puncte de penalizare și amendă de 590 de lei, după ce victima acestui accident ușor se va prezenta și ea la Biroul de Accidente Ușoare.

„În data de 22.05.2022, la sediul Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere, s-a prezentat un bărbat, care a declarat că în timpul unei manevre de viraj a lovit cu oglinda autoturismului, oglinda unui alt autovehicul, ce se afla parcat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero”, au transmis polițiștii rutieri.

Nu este la primul accident

Traian Băsescu are mașina din 2012, fiind prima ieșită pe linia de fabricație de la Craiova. Fostul președinte al României nu este la primul accident de circulație. În anul 2008, cu o zi înainte de summitul NATO, din neatenție, a tamponat o mașină care oprise în fața lui, pe bulvardul Regina Elisabeta. Cinci ani mai târziu, a fost implicat într-un accident rutier tras la indigo, la Otopeni.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Traian Băsescu a dat în judecată SPP

Fostul președinte Traian Băsescu a cerut în instanță suspendarea decizie de retragere a dispozitivului de protecție și pază emisă de SPP pe 28 martie. Acțiunea este pe rolul Curții de Apel București.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a stabilit definitiv, în data de 23 martie, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă înainte de 1989. În urma verdictului, SPP l-a înștiințat pe Traian Băsescu de faptul că nu mai poate beneficia de serviciul de pază și protecție oferit foștilor șefi de stat.

În aceste condiții, pe 28 aprilie, la Curtea de Apel București a fost înregistrată o acțiune prin care Traian Băsescu a solicitat „suspendarea executării actului administrativ nr. 1029/28.03.2022”.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

În urma hotărârii ÎCCJ, acesta a pierdut drepturile cuvenite foștilor șefi de stat, conform unei legi votate de parlament în 2021 și publicate în Monitorul Oficial.

Ce privilegii a pierdut


  • casa de protocol din cartierul Primăverii

  • indemnizația lunară de 11.148 de lei, care înseamnă 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui Klaus Iohannis

  • pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de SPP.

Fostul șef de stat a avut la dispoziție 60 de zile să elibereze vila de protocol din cartierul bucureștean Primăverii, situat pe Strada Gogol. El s-a mutat după nici o lună de zile.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 23 Mai 2022 - 08 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.