Politica 10 Mai 2022 11:40 de Clara Vacaru
Fostul Preşedinte al României, Traian Băsescu, a dat în judecată Serviciul de Pază și Protecţie și cere Curţii de Apel Bucureşti să suspende hotărârea SPP de a nu îi mai acorda protecţia pe care a avut-o în calitate de fost şef de stat.

Traian Băsescu și-a pierdut privilegiile pe care le-a avut în calitate de șef de stat, după ce Instanţa supremă a decis că a fost colaborator al fostei Securităţi, la sfârșitul lunii martie.

Traian Băsescu și-a pierdut privilegiile de fost președinte

Astfel, potrivit libertatea.ro, el nu mai beneficiază de:


  • casa de protocol din cartierul Primăverii


  • indemnizația lunară de 11.148 de lei, care înseamnă 75% din indemnizaţia acordată preşedintelui Klaus Iohannis

  • pază şi protecţie, precum şi folosinţă gratuită a unui autoturism, asigurate permanent de SPP.

Decizia i s-a părut nedreaptă fostului șef de stat, așa că acesta a cerut în instanță suspendarea deciziei de retragere a dispozitivului de protecție și pază emisă de SPP.

Un proces similar ar urma să îl deschidă şi împotriva RAPPS, după ce va primi somaţia oficială de eliberare a vilei din Cartierul Primăverii. Traian Băsescu s-a mutat deja din respectiva locuință, el având termen de 60 de zile de la decizia instanței din 28 martie pentru a-și găsi altă locuință.

În paralel, fostul preşedinte va da în judecată România, la CEDO, scrie stirileprotv.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2022 - 12 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.