Oana Roman a deschis cutia Pandorei odată cu neplăcerea prin care trece Trăian Băsescu, după ce a fost înștiințat de SPP că trebuie să-și părăsească vila de protocol, ca urmare a deciziei instituției, care a stabilit că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea. Fiica lui Petre Roman spune că s-a făcut dreptate pentru mama ei, Mioara Roman, care a fost evacuată la rându-i din aceeași casă din Primăverii, în anul 2012, după ce Guvernul a stabilit să fie aruncată în stradă.

Replica Oanei Roman după ce Traian Băsescu a fost înștiințat de SPP că trebuie să părăsească vila de protocol

Traian Băsescu a fost declarat colaborator al Securității, în data de 23 martie, de către Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Ca urmare a deciziei instanței, fostul șef de stat a pierdut drepturile cuvenite foștilor președinți, printre care și dreptul de a mai locui în vila de protocol din Primăverii.


  • Vila se afla în proprietatea R.A.-A.P.P.S. ( Regiei Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat).

  • Soția lui Traian Băsescu a fost văzută de jurnaliști, miercuri dimineață, pregătindu-se de evacuare.

Mioara Roman a trecut prin același scenariu în anul 2012, pe când Traian Băsescu conducea România. După aproape 22 de ani petrecuți în acel cămin, fosta soție a lui Petre Roman a fost evacuată tot din aceeași vilă. Oana Roman a făcut declarații pe marginea acestui subiect.

„Știu că o să se comenteze mult ce spun eu acum. Zilele astea, mama a fost nu știu dacă fericită, dar împăcată că există un Dumnezeu, a făcut dreptate! A suferit pe nedrept foarte mult pentru ceva ce nu merita.

Cine i-a făcut rău mamei nu a avut parte de casa aia! Nu știu dacă e o satisfacție. Eu mă bucur că ea în timpul vieții a reușit să vadă că, până la urmă, nu a fost nedreptățită până la capăt”, a declarat Oana Roman, pentru Click!

Traian Băsescu a fost externat. „Are probleme și la plămâni, și la inimă”

Traian Băsescu s-a externat miercuri dintr-un spital din Bruxelles, a menționat soția sa, Maria Băsescu, într-un schimb de replici cu reporterii România TV, aflați la poarta vilei de protocol.

„Nu e prima oară când ne mutăm, deci nu ne este așa greu. Nu știu unde o să mergem, o să vedem”, a declarat Maria Băsescu, în timp ce în curtea familiei intrau persoane cu cartoane și alte cutii pentru depozitare.

Citeste si:
Răspunsul Oanei Roman la criticile Catincăi: Nimeni nu are dreptul...
Răspunsul Oanei Roman la...

Fosta primă doamnă a României a completat că nu știe dacă Traian Băsescu va reveni sau nu în țară: „Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 30 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.