Premierul moldovean Natalia Gavriliță a transmis joi reprezentanților Uniunii Europene (UE) cea de-a doua parte completată a chestionarului Comisiei Europene privind aderarea la UE, în cadrul ceremoniei de inaugurare a sediului nou al Delegației UE în Republica Moldova. Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Janis Mazeiks, a declarat că a fost plăcut impresionat de rapiditatea cu care au fost oferite răspunsurile.

Gavriliță: Republica Moldova a transmis a doua parte a chestionarului de aderare la UE

„Republica Moldova aparţine istoric, cultural şi ca sistem de valori spaţiului european. Moldovenii privesc cu multă speranţă şi încredere într-un viitor european pentru Republica Moldova şi cred în rezultatele benefice ale reformelor necesare pentru integrarea europeană. R. Moldova a întârziat prea mult asumarea determinată a acestui drum, dar guvernul pe care îl conduc este hotărât să recupereze întârzierile şi să accelereze procesele pentru a pune ţara noastră acolo unde îi este locul - în familia ţărilor libere, în familia ţărilor europene", a declarat Gavriliţa în cadrul ceremoniei.

„Aceasta arată determinarea oamenilor din R.Moldova să avanseze în relaţia lor cu Uniunea Europeană", a spus Mazeiks, care a menționat că informaţia prezentată va fi examinată de către Comisia Europeană, apoi vor fi anunţaţi următorii paşi.

Retail jobs

Premierul Republicii Moldova i-a transmis ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău, în data de 22 aprilie, prima parte a chestionarului completat de aderare la UE. Atunci, Gavriliță a subliniat că s-a lucrat intensiv la această acțiune, pentru a oferi o veste bună cetățenilor înainte de sărbătorile pascale.

Amintim că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat, pe 3 martie, cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană, declarând că „cetățenii Republicii Moldova demonstrează lumii că sunt un popor matur”.

Ea a completat că „unele decizii au nevoie de timp de cumpănire. Maturizarea ne-a luat 30 de ani. Multe eșecuri și pași înapoi. Acum, cu lecțiile învățate, noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru. Vrem să trăim pașnic, în democrație - parte a lumii libere”.

Citeste si:
Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană. Franța: Procesul va dura...
Franța: Procesul de aderare a...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio, apoi a intrat „în pâine”, cu un program full-time, la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. De atunci și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Mai 2022 - 01 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.