Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a transmis Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare.

Moldova a transmis chestionarul pentru aderarea la UE

Președintele Moldovei a anunțat că vineri a transmis chestionarul completat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Republica Moldova a transmis, astăzi, Uniunii Europene chestionarul completat pentru aderare, pe care l-am primit de la Bruxelles pe data de 11 aprilie. Astfel ţara noastră face încă un pas înainte pe calea integrării europene a Republicii Moldova”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a transmis chestionarul completat Ambasadorului UE la Chişinău în cadrul unei ceremonii la Preşedinţie. La festivitate au participat membrii Comisiei pentru integrare europeană, creată vineri prin decret prezidenţial, susţine Maia Sandu.

Comisia este formată din reprezentanţi ai instituţiilor de stat şi ai societăţii civile care vor coordona procedurile necesare de pregătire a ţării pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Realizarea acestui proiect presupune multă muncă şi mobilizarea întregii societăţi. Dar suntem pregătiţi pentru asta, pentru că vrem să oferim cetăţenilor un trai mai bun, cu mai multe oportunităţi, într-o societate democratică. O ţară mică şi vulnerabilă, Moldova poate avea un viitor mai sigur, paşnic şi prosper, în familia statelor membre ale Uniunii Europene”, a mai scris Maia Sandu pe reţeaua de socializare.


Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Aprilie 2022 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.