Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a criticat, luni, Guvernul, susţinând că au fost anunţate facilităţi pentru refugiaţii din Ucraina care "nu funcţionează în practică".

 

Drulă, apel pentru Guvern

"Vreau să fac un apel către Guvern - nu mai anunţaţi măsuri care nu funcţionează, de fapt, în practică. Îi anunţaţi pe oameni că e gratuit trenul, îi anunţaţi pe oameni că s-a rezolvat cu cazarea, e o dezorganizare şi la nivelul DSP. Trebuie să muncească mult mai mult la asta, trebuie să înţeleagă Guvernul că din 24 februarie suntem într-o nouă realitate în această zonă atât pe ce ţine pe zona de securitate, de partea militară, dar mai ales pe cea umanitară", a declarat Drulă, la Palatul Parlamentului, după şedinţa Biroului Naţional al USR.

El a susţinut că autorităţile se mişcă "prost" şi USR a încercat în aceste zile să transmită acest lucru şi să sprijine cu informaţii din teren.

"Şi dacă vorbim de acea gratuitate pe CFR, anunţată de ministru, public, deja cred că de marţi sau de miercuri, şi care nici vineri nu funcţiona şi înţeleg că abia astăzi după-masă vor da ordonanţă de urgenţă ca să operaţionalizeze, e ridicol. OUG fusese scrisă de acum o săptămână în minister. Dacă vorbim de acea hotărâre de Guvern, care ar trebui să sprijine autorităţile locale cu acea sumă per refugiat, deja sunt probleme cu banii, cu a asigura masa, cu a asigura cazarea acestor oameni şi trebuie să susţinem financiar. Bineînţeles, vom lua şi surse de la UE, nu funcţionează în practică, pentru că a fost desemnat DSU ca autoritate contractantă. De fapt, banii trebuie să ajungă la autorităţile locale şi trebuie un mecanism mult mai fluid şi mai flexibil", a susţinut liderul USR.

Citeste si:
Peste 5,2 milioane de ucraineni și-au părăsit țara de la începutul...
Peste 5,2 milioane de...

Potrivit acestuia, în prezent, se organizează mai bine societatea civilă, cetăţenii pentru a-i sprijini pe refugiaţii ucraineni.

Cătălin Drulă a condamnat din nou "agresiunea" din Ucraina şi şi-a exprimat solidaritatea cu poporul din ţara vecină.

"Este absolut teribil prin ce trec cetăţenii ucraineni şi cred că noi, întreaga România, întregul popor, trebuie să fim solidari cu ei şi să îi ajutăm pe cât putem. Ne-am mişcat şi noi, cei de la USR, în aceste zile de când a început războiul, am trimis două tiruri cu alimente, am organizat colecte în sediile USR, colegii noştri au mers în vămi, colegii parlamentari sunt în dialog cu autorităţile şi au încercat să îmbunătăţească fluxurile, am încercat să transmitem mesaje privind nevoile reale din teren. Nu ne facem un titlu de glorie din asta, este ceva normal. Este normal să ne pese tuturor şi vreau să fac un apel către români să înţeleagă că va dura această situaţie şi că oamenii aceştia sunt vecinii noştri, sunt oameni care aveau o viaţă ca noi până acum două săptămâni şi care acum se trezesc într-un coşmar. Solidaritatea este singura opţiune pe care o avem. Trebuie să-i ajutăm, cât va fi nevoie, să revină la o viaţă normală", a transmis preşedintele interimar al USR. AGERPRES

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 7 Martie 2022 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.