Marți începe o nouă sesiune parlamentară care se va termina la începutul verii. Pe agenda partidelor se află: desființarea pensiilor speciale și o lege împotriva plagiatului - cerută de USR - măsuri pentru a stopa creșterile de prețuri la energie, plafonarea prețului la alimente - cerută de PSD - certificatul verde la locul de muncă - proiectul fiind blocat în prezent de Camera Deputaților - și desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Începe o nouă sesiune parlamentară. Certificatul verde la locul de muncă și desființarea pensiilor speciale se află pe agenda partidelor

Noua sesiune parlamentară începe cu alegerea noilor lideri, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților. Se va supune la vot noua componență a conducerii forurilor, anume selecția vicepreședinților, secretarilor și a chestorilor. Pentru a-și stabili liderii de grup, partidele vor avea și ședințe.

O noutate este înființarea unui alt grup parlamentar la Camera Deputaților: Forța Dreptei, partid al cărui șef e Ludovic Orban, urmează să aibă grup al deputaților de dreapta. Din acesta fac parte 16 parlamentari care și-au dat demisia din PNL. Recent, deși inițial a ales proiectul politic al fostului președinte liberal, deputatul Luminița Barcari a revenit în PNL.

„Am luat decizia de a constitui un grup parlamentar, în conformitate cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor şi în conformitate cu hotărârile CCR care au fost date cu privire la această speţă. Numele grupului este grupul deputaţilor de dreapta”, a declarat Ludovic Orban, luni la Parlament.

Cererile AUR

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va depune mai multe proiecte legislative în această sesiune parlamentară, printre care TVA 0% la alimente, produse alimentare 50% în hipermarketuri originare din o rază de 400 de kilometru de magazin, case la 1 euro pentru românii care se întorc din străinătate acasă și revenirea la piața energetică reglementată.

De asemenea, precum în celelalte sesiuni, cei de la AUR au transmis că vor insista pe taxarea cu 99% a tuturor pensiilor care sunt peste salariul șefului de stat, două tururi de scrutin la alegerile locale și eliminarea finanțării de la bugetul de stat a finanțării partidelor.

Citeste si:
STUDIU: 60% dintre angajaţii români se consideră subapreciați la...
STUDIU: 60% dintre angajaţii...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Februarie 2022 - 09 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.