Ludovic Orban a depus actele la Tribunalul București pentru înființarea noului partid, „Forţa Dreptei”. Acesta a menționat că România are nevoie de un partid de centru-dreapta.

Orban va depune cererea pentru înființarea partidului său

Ludovic Orban împreună cu alți parlamentari care au părăsit PNL, au depus astăzi, la ora 12.00, la Tribunalul Bucureşti, cererea de înregistrare a partidului Forţa Dreptei. Fostul lider liberal, Ludovic Orban, a anunțat săptămâna trecută despre înființarea noului partid.

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcţii politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligaţie democratică şi morală de a continua să reprezentăm cetăţenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruţa PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formaţiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, spunea Ludovic Orban.

De unde vine numele noului partid

Ludovic Orban a ales numele partidului său numele moțiunii cu care s-a prezentat la congresul PNL, „Forţa Dreptei”.

„Acest nume şi programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor şi soluţiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta – liberalism, conservatorism şi creştin-democraţie”, a adaugat Orban.

Orban își dorește cel puțin 25.000 de membri în noul partid

Orban a menționat că obiectivul său pentru anul 2022 este să construiască un partid cu largă aderenţă în societate, să avem cel puţin 25.000 de membri, să avem organizaţii în toate judeţe.

„Am decis ca iniţiatorii să fie parlamentarii, din motive de procedură, pentru că dacă am fi iniţiat partidul cu toţi cei care vor să vină probabil ar fi fost extem de complicat din punct de vedere procedural şi ar fi durat mult mai mult.”, a mai spus Ludovic Orban.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Fostul lider PNL este sigur că în scurt timp și alți parlamentari PNL i se vor alătura partidului său: „Starea de nemulţumire în grupurile parlamentare ale PNL este în creştere constantă”.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2021 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.