Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat, vineri, cum a ajuns la propunerea de creştere a preţului gigacaloriei la 280 de lei pentru populaţie.

"Principiile pe care am făcut socoteala (...) au venit chiar de la un consilier general USR din Comisia de Utilităţi publice. S-a luat în calcul faptul că noi nu trebuie să plătim pierderile care sunt tehnologice, e culpa autorităţii că nu şi-a reparat instalaţia de transport şi distribuţie.

S-a luat în calcul eficienţa energetică a producătorului, faptul că nu trebuie să cerem bucureştenilor să plătească ineficienţa acelor CET-uri din 1964 cu care funcţionează, din păcate, ELCEN. (...) S-a scos şi acea componentă de preţ care vine din faptul că, dacă eşti la CET, plăteşti certificat verde. În opinia mea, nu e logic. Calculul a fost făcut invers şi aşa au rezultat cei 280 de lei", a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

El a menţionat anterior, în cadrul şedinţei CGMB, că propunerea sa nu a fost îmbrăţişată de USR. "Propunerea pe care am făcut-o consilierilor generali a fost ca, începând de la 1 decembrie 2021, preţul pe care bucureştenii să îl plătească pentru gigacalorie să fie 280 de lei, TVA inclus.

Această propunere a rezultat dintr-o discuţie cu consilierii din majoritate, a fost îmbrăţişată de PNL şi PMP, nu şi de către USR, iar PSD s-a pronunţat public împotriva măririi tarifelor. Până la o nouă hotărâre de Consiliu General, care să stabilească tarifele pentru populaţie, bucureştenii vor plăti cât plătesc din 2011, adică 164 de lei pe gigacalorie", a spus edilul general. AGERPRES.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 27 Noiembrie 2021 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.