Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită președintelui Klaus Iohannis să convoace de urgență CSAT în contextul agresiunii asimetrice și neconvenționale cu care se confruntă Polonia, țară membră UE și cu care România este aliată în cadrul NATO.

AUR cere convocarea CSAT și sprijin pentru Polonia

Senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR, a declarat că presiunea migratorie organizată în mod subversiv de forțele din estul Uniunii Europene este o agresiune împotriva tuturor statelor membre. Acesta îndeamnă ca România să fie solidară cu momentele grele prin care trece Polonia la momentul actual.

„Îi reamintim domnului Klaus Iohannis că, atât timp cât încă mai este președinte, are anumite obligații constituționale în materie de politică externă și apărare. Dacă cuvântul solidaritate mai are vreun sens, este cazul să o dovedim și noi ca aliat al Poloniei”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

„România are datoria să intervină”

George Simion, la rândul său a spus că crizele interne și externe nu așteaptă până când România va avea un guvern legitim. Acesta i-a solicitat președintelui țării, Klaus Iohannis, să convoace Consiliul Suprem de Apărare a Țării pentru a veni în sprijinul Poloniei.

„Îi cer președintelui Iohannis ca, între două partide de golf, să convoace CSAT. Polonia are nevoie de sprijin acum. În calitate de țară aliată, România are datoria să intervină pe căi diplomatice și chiar cu ajutor uman și material explicit dacă e nevoie. Granița estică a Poloniei este granița tuturor statelor membre”, a subliniat deputatul George Simion, co-președinte AUR.

Violențe la granița dintre Polonia și Belarus

În cursul zilei de marți, migranții aflați la granița dintre Polonia și Belarus au devenit agresi față de militarii polonezi, aruncând cu pietre, sticle și bețe. Incidentele au avut loc la punctul de frontieră Kuźnica-Bruzgi. Migranții au început a rupe gardul din sârmă ghimpată, iar ofițerii polonezi au fost nevoiți să folosească tunuri cu apă și gaze lacrimongene pentru a calma mulțimea agresivă.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2021 - 02 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.