Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, luni, că decizia de a-şi depune mandatul a fost luată de Biroul Executiv al PNL pornind de la "realitatea matematică", după ce nu a reuşit să "cristalizeze" o soluţie politică pentru susţinerea unui guvern minoritar.

BEx i-a cerut lui Nicolae Ciucă să-și depună mandatul de premier desemnat

"Aşa cum am afirmat încă de săptămâna trecută, de sâmbătă, am pornit în toate demersurile în care le-am întreprins de la realitate. Realitatea matematică este cea pe care o cunoaştem cu toţii şi am sperat că prin demersurile pe care le-am întreprins să reuşesc să cristalizez o soluţie politică astfel încât să putem să obţinem acordul pentru un guvern minoritar în parlament. Au fost două decizii ale celor două partide politice care au anunţat în unanimitate că nu vor vota guvernul minoritar, fapt pe care l-am discutat astă seară în Biroul Executiv şi acesta a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul", a afirmat Ciucă.

El a adăugat că are convingerea că toate activităţile partidelor politice trebuie să se bazeze pe dialog. "Fac din nou apel la responsabilitate astfel încât să se găsească o formulă consolidată de majoritate pentru a putea să avem un guvern", a subliniat Ciucă.

Nicolae Ciucă a susţinut că "realitatea este cea care a determinat ca în această seară să se convoace BEx al PNL şi să se decidă depunerea mandatului".

"Flexibilizarea mandatului însemna un alt mandat, ca atare în această seară, la nivelul Biroului Executiv s-a decis ca eu să-mi depun mandatul şi să se treacă la flexibilizarea negocierilor pentru cel care va fi nominalizat ca premier", a spus Ciucă, precizând că preşedintele este cel care desemnează un nou premier.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Întrebat dacă el va fi din nou propunerea PNL de premier desemnat, Ciucă a răspuns: "Este o decizie pe care nu o ia PNL. Urmează negocierile la nivelul preşedintelui României şi dumnealui va lua decizia nominalizării".

El a menţionat că l-a informat pe preşedinte în legătură cu intenţia de a-şi depune mandatul.

"Am informat că urmează să se discute în această seară în Biroul Executiv propunerea de a fi luată decizia în vederea depunerii mandatului", a declarat Ciucă, întrebat dacă l-a informat pe şeful statului în legătură cu depunerea mandatului de premier desemnat.

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere, a anunţat preşedintele liberalilor, Florin Cîţu. AGERPRES.

Citeste si:
Ciucă, despre candidatura la prezidențiale: „Nu mă dau înapoi”
Ciucă, despre candidatura la...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Noiembrie 2021 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.