Lista de miniștri și programul de guvernare propuse de premierul desemnat Dacian Cioloș au fost respinse în plenul Parlamentului României. Guvernul Cioloș a primit 88 de voturi. Pentru învestire erau necesare 234 de voturi. Liderul USR PLUS a avut o reacție rapidă, într-o conferință de presă desfășurată imediat după verdict.

Reacția lui Dacian Cioloș după ce guvernul propus de acesta a căzut

Rezultatul a confirmat luările de poziție formulate încă de după desemnarea lui Dacian Cioloș drept candidat la funcția de premier, dar și declarațiile din ședința de miercuri. Majoritatea reprezentanților PNL și ai UDMR au fost în sală, dar nu au votat. PSD a anunțat de mult că votează împotrivă.

În urma respingerii învestirii guvernului Cioloș, președintele Klaus Iohannis urmează să reia procedura de desemnare a unui candidat pentru funcția de premier.

Declarațiile președintelui USR PLUS


  • PNL și PSD, care au provocat această situație, nu au venit cu nicio soluție. S-a pierdut o lună. Vedem numai postări pe Facebook. Nu avem ce să îi așezăm pentru că nu vedem soluții. Ce să discutăm cu PSD și AUR, că nu au propus nicio soluție. Să vedem întâi ce are de gând domnul președinte.

  • Eu cred că cei care până acum doar au criticat de pe margine ar trebui să-și asume responsabilitatea și să propună lucruri.

  • Am cerut votul tuturor celor din Parlament. Nu aveam de gând să negociez cu PSD-ul pentru asta. Obiectivul a fost să facem o majoritatea cu PNL și UDMR. În momentul când am văzut că acest lucru nu e posibil, am elaborat noi un program și l-am propus.

  • Noi puteam să guvernăm, dacă aveam votul, în lunile următoare. Era o soluție pentru viitorul apropiat.

  • Am discutat cu cei de la PNL și cu ceilalți, de altfel, și, așa cum știți, am propus și public acest program.

  • Vedem ce mai discutăm când o să avem pe masă aceste propuneri.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.