Guvernul propus de Dacian Cioloș a fost respins de Parlament, miercuri, în urma votului deputaților și senatorilor. Luând în considerare faptul că, încă de la început, niciun partid nu a susținut acest Guvern, soarta sa a fost destul de clară. Cabinetul propus de șeful USR PLUS a fost creditat doar de 88 de parlamentari și avea nevoie de 234 de voturi pentru a trece în etapa finală. 

Guvernul Cioloș a fost respins în Parlament

Conform procedurilor, urmeaza ca președintele Klaus Iohannis să cheme partidele parlamentare la consultări. Șeful statului așteaptă din partea acestora o nouă propunere de premier. Între timp, Guvernul condus de Florin Cîțu rămâne interimar, până la votarea unui nou Executiv cu puteri depline.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Octombrie 2021 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.