Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat că, vineri dimineaţa, a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern.

"Am avut o discuţie azi-dimineaţă, în care i-am spus cum au decurs discuţiile până atunci şi faptul că astăzi aşteptam o altă întâlnire după ce PNL urma, în Biroul Executiv, să ia o decizie vizavi de propunerile pe care le-am făcut. Dânsul m-a ascultat şi mi-a spus să îl ţin la curent. O să mai discut cu dânsul acum, după ce lucrurile ne sunt clare, cel puţin nouă şi cred că sunt clare şi în spaţiul public acum, pentru că PNL a arătat clar că nu e interesat de a găsi o soluţie, nici nu a oferit o altă soluţie, dar nici nu e interesat să lucreze pentru a găsi o soluţie împreună", a afirmat Cioloş, într-o emisiune la Digi 24, întrebat dacă a avut o altă discuţie cu şeful statului în afară de cea de după consultările de la Cotroceni în care l-a informat că îl va desemna candidat de premier.

Dacian Cioloş a menţionat că la consultările de la Palatul Cotroceni preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că va lua foarte în serios propunerea sa de a forma un guvern.

"La sfârşitul discuţiei mi-a spus că va lua foarte în serios propunerea, pentru că a vrut să intrăm un pic în detalii legat de programul pe care îl avem în vedere, ce avem de gând să facem, i-am spus cum vedem şi situaţia preţurilor la energie, cam la ce măsuri ne gândim (...), am discutat de PNRR, cam ce avem de făcut acolo şi, după ce am terminat discuţiile, ne-a spus doar că se va gândi foarte serios la această propunere", a menţionat premierul desemnat. AGERPRES


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Octombrie 2021 - 08 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.