PNL Sector 1 subliniază că recuperarea prejudiciului de la Romprest necesită o abordare detaliată şi profesionistă, menţionând că a solicitat de săptămâni bune realizarea unui proiect de hotărâre de Consiliu Local distinct pe această speţă.

"Dincolo de atacurile publice permanente, 'partenerii' noştri de guvernare locală, prin doamna Armand, ignoră în totalitate solicitările legitime ale grupului PNL. Noi am solicitat de săptămâni bune, după apariţia raportului Ministerului Finanţelor, realizarea unui proiect de HCL distinct pentru aceasta speţă, nu ca un articol introdus la grămadă cu alte peste 20 de procese deja în derulare, aşa cum au încercat ieri. Din nou şi din nou, primarul minte: termenul pentru recuperarea prejudiciului constatat este de 180 de zile, deci timp ar mai fi. Solicităm public şi pe această cale un HCL distinct, cu toate avizele aparatului de specialitate, pe acest subiect: recuperarea acestui prejudiciu necesită o abordare distinctă, detaliată şi profesionistă", a scris PNL Sector 1 pe Facebook.

Filiala Sector 1 a PNL afirmă că susţine orice demers în justiţie, cât timp urmăreşte interesul cetăţenilor şi stoparea risipei banului public. "Dacă aceste demersuri nu sunt făcute ca la carte, după ani de zile de procese, se poate întâmpla ceea ce s-a întâmplat şi în alte cazuri: pierderea proceselor şi suportarea unor prejudicii de zeci sau sute de milioane de euro din banii cetăţenilor", a atras atenţia PNL Sector 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a afirmat că va reveni, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local, cu proiectul pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest şi cu alte iniţiative care nu au fost votate de consilierii locali de la PNL şi PSD şi au respinse în şedinţa de marţi a Consiliului Local.

"Voi reveni în viitoarea şedinţă cu aceste puncte vitale pentru cetăţeni", a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Citeste si:
Un bărbat din Sectorul 1 crește șobolani în apartament. Vecinii...
Un bărbat din Sectorul 1...

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre ce prevedea mandatarea primarului Clotilde Armand să promoveze orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele "achitate nejustificat" în temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate.

De asemenea, proiectul stipula că se mandatează primarul Sectorului 1 să reprezinte Consiliul Local în toate dosarele de executare aflate pe rolul birourilor executorilor judecătoreşti, inclusiv în cadrul contestaţiilor la executare sau al oricăror demersuri judiciare în legătură cu procedurile de executare silită iniţiate de Romprest Service SA.

"La data de 19.07.2021, prin procesul-verbal de inspecţie încheiat ca urmare a acţiunii de control, Ministerul Finanţelor Publice a constatat că din modul în care a fost executat contractul de delegare s-a creat un prejudiciu în patrimoniul subdiviziunii administrativ-teritoriale de 243.896.931,56 lei, sumă pentru care conducerea executivă trebuie să iniţieze procedura de recuperare", prevede referatul de aprobare. AGERPRES

Citeste si:
Clotilde Armand a câştigat procesul împotriva companiei de...
Clotilde Armand a câştigat...

Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 August 2021 - 10 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.