Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că primarii şi consilierii locali ai formaţiunii care vor fi validaţi pe funcţii se vor concentra, într-o primă fază, pe trei mari obiective - transparenţă, debirocratizare şi acces la fonduri europene.

„Avem şi primari, o să avem şi foarte mulţi consilieri şi cu aceşti primari şi cu aceşti consilieri noi vrem să demonstrăm că şi la nivel local se poate guverna altfel, se poate guverna în interesul cetăţenilor şi nu în interesul unor clici de partid. Am anunţat în urmă cu câteva zile, împreună cu Dan Barna, faptul că toţi viitorii noştri primari şi consilieri îşi vor concentra activitatea, într-o primă fază, în jurul a trei mari obiective. Sunt trei mari promisiuni pe care noi le-am făcut în faţa cetăţenilor. Şi anume transparenţă, transparenţă în modul în care vor lua deciziile în consiliile locale şi la nivel primăriilor, transparenţă vizavi de modul în care se vor cheltui banii publici şi eficienţa cu care vor cheltui banii publici şi transparenţă în ceea ce priveşte relaţia între autoritatea publică şi cetăţeni", a declarat Dacian Cioloş, luni, la sediul USR PLUS.

Retail jobs

El a adăugat că un al doilea obiectiv îl reprezintă "simplificarea birocraţiei administraţiei publice locale prin digitalizare".

„Acolo unde avem primari, vom avea echipe la nivelul USR PLUS care vor ajuta primarii şi consilierii noştri locali, primarii ca să pună în aplicare astfel de programe de digitalizare, informatizare, a procesului de lucru în administraţia publică şi, mai ales, în relaţia cu cetăţenii. Să aplicăm ordonanţa 41 din 2016 care spune că o administraţie, o autoritate publică nu are nevoie să ceară cetăţeanului date pe care le are deja la o altă autoritate a statului, formulare care acum trebuie printate şi completate cu mâna şi apoi scanate sau mai plimbate pe la ghişee să poată fi precompletate pe site-ul administraţiei publice locale şi să poată fi trimise digital . Deci, lucruri simple şi de bun simţ", a declarat Cioloş.

Citeste si:
Vlad Berbecar, un țap ispășitor? Ce îi reproșează USR PLUS...
Vlad Berbecar, un țap...

El a precizat că un al treilea obiectiv îl reprezintă accesul la fondurile europene.

„România va avea acces la aproape 80 de miliarde de euro în următorii 7 ani şi foarte multe din aceste fonduri vor putea fi accesate prin proiecte pregătite direct de autorităţile publice locale. Şi aici mă gândesc nu numai la proiecte de infrastructură de transport sau infrastructură de canalizare, aducţiune de apă, dar mă gândesc şi la şcoli, la grădiniţe, la spitale pentru care pot fi pregătite proiecte, la platforme pentru dezvoltarea unor afaceri pentru care, la fel, primăriile le pot pregăti ca să atragă apoi investiţii private. Mai mulţi dintre candidaţii noştri la primării au anunţat că vor înfiinţa sau vor întări departamentele de proiecte cu fonduri europene, şi aici, la fel, vor avea tot sprijinul nostru, inclusiv al europarlamentarilor pentru a înţelege mecanismele prin care funcţionează accesul la fondurile europene şi a putea pregăti aceste proiecte pentru a putea fi eligibile", a declarat Cioloş.

Citeste si:
Valeriu Gheorghiță: Nu vreau să ne trezim la toamnă cu localitățile...
Valeriu Gheorghiță, mesaj...

Copreşedintele USR PLUS a precizat că, în vederea punerii în aplicare a acestor obiective, în perioada următoare va avea loc o întâlnire a conducerii centrale a partidului cu aleşii locali ai formaţiunii, menționează Agerpres.

„Vom face o întâlnire pentru a discuta de toate lucrurile acestea, pentru că programul nostru de guvernare pe care-l vom anunţa în perioada următoare va fi construit în coerenţă şi în legătură directă cu mandatele pe care primarii şi consilierii noştri care au câştigat şi le asumă la nivel local", a mai declarat Cioloş.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2020 - 03 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.