Nicușor Dan a declarat că nu consideră oportună o candidatură a lui Traian Băsescu la Primăria Capitalei, deoarece ar da o primă șansă stângii.

Candidatul la Primăria Capitalei din partea PNL și USR-PLUS declară că este inoportun scenariul în care Traian Băsescu ar candida din partea PMP la Primăria Capitalei.

Nicușor Dan spune că nu își dorește să îl aibă contracandidat pe Băsescu, în contextul în care fostul președinte spune că ar avea de gând să intre în cursă, dacă dreapta nu ajunge la o înțelegere.

”Eu sper în continuare ca aceste negocieri să se finalizeze pozitiv. În primul rând, în februarie aveam aceeași discuție cu privire la un candidat unic la Primăria Capitalei și la începutul lui martie a fost anunțul că aceste partide au ajuns să sprijine un candidat unic, deci avem un motiv de optimism, partidele au dovedit deja la momentul acela că sunt rezonabile și pun interesul comun mai presus de un interes sau anumite orgolii sau dorințe firești de afirmare ale propriilor membri, deci asta ne dă un semn de speranță”, a declarat pentru RFI Nicușor Dan.

Acesta mai spune că dacă la sectoare se merge cu candidați unici la sectoare, aceștia vor avea prima șansă. Altfel, favorizați sunt primarii PSD în funcție.

”Evident, este ceva ce nu-mi doresc, pentru că este o persoană care are propriul său electorat (...). Suntem în ipoteza unui singur tur, Traian Băsescu are electoratul său și ar fi mai bine pentru toți oamenii de dreapta sau cei care consideră că orașul merge într-o direcție greșită, ar fi mai bine ca ei să aibă un candidat unic. Dacă însă nu se ajunge la o înțelegere, mișcarea PMP-ului este firească, pentru că au o locomotivă electorală, pe care trebuie să o introducă în cursa cea mai vizibilă, în alegerile locale”, a mai declarat Nicușor Dan pentru RFI, cu privire la posibilitatea ca Traian Băsescu să ia parte la alegerile locale pentru Primăria Generală.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iulie 2020 - 11 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.