Fostul președinte al României a susținut că cele 80 de miliarde de euro obținute de România pentru relansarea economică în urma crizei generate de Covid-19 sunt bani excelenți.

Traian Băsescu a explicat, printr-o comparație între perioada anilor 2009-2010 și cea actuală, că nu se mai pune problema lipsei de bani, doar că nu mai există consum și comenzi, iar lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte.

Mai mult, acesta a susținut că dacă ar fi avut în acest moment putere, ar fi investit o parte din suma alocată României în digitalizare și în 5G.

„Sunt bani excelenți, gândiți-vă că din cei 33 de miliarde care sunt din Next Generation UE, este programul de împrumut, de 750 de miliarde din care nouă ne revin 33 de miliarde, din care o jumătate din granturi, bani nerambursabili. Cealaltă jumătate sunt bani rambursabili, pe termen lung și cu dobândă de 1% sau 0,5% pentru că-i va împrumuta o instituție cu triplu A, adică Comisia Europeană, mă tem că împrumutul va fi chiar cu 0% dobândă. Deci sunt bani foarte buni care adăugați la ceea ce ni se cuvine din cadrul general multianual, de unde ne mai revin vreo 46 de miliarde iată că fac 80 de miliarde. Este avantajul acestui timp de criză. În 2009-2010 am avut o criză a lipsei de bani, acum avem o criză în care există bani dar nu există consum, nu există comenzi, sunt întrerupte lanțurile de aprovizionare, dar bani sunt și atunci s-au pus la dispoziție bani. Dacă aș avea putere acum aș stabili că 10 miliarde merg la crearea societății digitale. Ne trebuie 5 G-ul și ne trebuie extinderea rețelelor și în mediul rural”, a declarat fostul președinte în cadrul unei emisiuni la Digi24.

Citeste si:
Vasile Blaga îi dă replica lui Băsescu: ”PDL nu poate fi reînviat...
Vasile Blaga îi dă replica...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.