Politica 3 Iulie 2020 14:08

Traian Berbeceanu, șef de cabinet al ministrului Marcel Vela și fost comisar de poliție, s-a înscris în Partidul Național Liberal.

Fostul comisar de poliție Traian Berbeceanu este unul dintre cei mai noi membri ai Partidului Național Liberal, după ce s-a înscris vineri, 3 iulie, în partid.

Anunțul cu privire la înscrierea lui Berbeceanu în PNL a fost făcut de președintele filialei din Deva, Florin Oancea. Alături de șeful de cabinet al lui Vela s-a înscris în partidul liberalilor și Marius Blendea, de profesie medic.

”Am avut deosebita plăcere și onoare să primesc astăzi în echipa PNL Deva doi oameni deosebiți, doi prieteni: Traian Berbeceanu și Marius Blendea”, a scris pe Facebook Florin Oancea.

Comisar-șef în rezervă, Berbeceanu are 52 de ani și este șef de cabinet al ministrului de Interne, Marcel Vela. În 2007 și în 2013, acesta a fost desemnat ”Polițistul anului” la categoria Combaterea Criminalității Organizate.

În 2013, Berbeceanu a fost reținut de procurorii DIICOT și arestat preventiv, fiind acuzat de favorizarea ilegală a unor grupări infracționale.

Trimis în judecată pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, luare de mită, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de delapidare, acesta a fost achitat în primă instanță în iunie 2016.

Anchetatorii săi au fost, la rândul lor, puși sub acuzare pentru că ar fi fabricat probe false pentru a-l incrimina pe Berbeceanu. Ancheta DNA a relevat că probele au fost fabricate cu ajutorul polițistului Alin Muntean.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Iulie 2020 - 02 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.