Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că aglomerația de pe litoralul românesc a fost posibilă din cauza echipajelor de poliție care nu s-au organizat așa cum ar fi trebuit și patrulau doar o dată la 3 ore.

Marcel Vela a anunțat că operatorii economici vor fi verificați de echipaje mixte, cu reprezentanți din partea mai multor instituții, pentru ca sancțiunile să fie mult mai drastice și cu impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, și anume de a suspenda autorizația de funcționare.

În plin sezon vor fi controlate mai multe unităţi de mai multe ori. O să vedeţi că în propunerea CNSU, în hotărârea de Guvern va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizaţia de funcţionare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu poliţiştii sau cu jandarmii pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată şi omul să funcţioneze în continuare, sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanţi de la alte instituţii care au atribuţii în zona sanitară, în zona comercială dacă vreţi şi protecţia alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizaţia de funcţionare. Cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroşi, mai atenţi astfel încât să creeze acel spaţiui de siguranţă pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav”, a declarat ministrul.

Vela speră să nu se ajungă în situația în care va fi nevoie să închidă plajele. Acesta consideră că aglomerările au fost permise din cauza echipajelor de poliție care nu au fost organizate bine.

Sper să nu ajungă în situaţia în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac şi rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înţelege. (...) La plimbări oameni se aglomerează pentru că aglomeraţia a fost permisă, pentru că poliţia şi echipajele de poliţie nu au fost poate foarte bine organizate aici pe litoral, foarte bine prezentate în spaţiul public şi atunci dacă ai un singur echipaj o dată la trei ore care trece pe faleză normal că agenţii economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale mixte şi se vor suspenda autorizaţiile”, a mai declarat Marcel Vela, potrivit stiripesurse.ro.

Citeste si:
Culmea pandemiei: în Constanța sunt mai mulți turiști decât anul...
Culmea pandemiei: în...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.