Premierul Ludovic Orban a vorbit despre campania pentru alegerile locale dar și despre restricțiile care vor fi impuse pe fondul pandemiei.

Prim-ministrul a declarat că va fi vorba despre o campanie pentru alegeri locale radical diferită de ceea ce știam până acum. Astfel, nu vor fi permise adunările publice și mitingurile electorale, fiind respectate măsurile de protecție împotriva Covid-19.

”Am adoptat astăzi în guvern un proiect de lege prin care propunem data alegerilor 27 septembrie. Este adevărat că nu se vor putea organiza adunări publice, mitinguri electorale, normal, dacă se face campanie din casă în casă, candidaţii vor trebui să poarte mască, pentru că în spaţii închise se poartă mască, se va apela la o campanie mai intensă pe media, pe online, că acum online este clar un mijloc de comunicare safe. Trebuie să se adapteze şi candidaţii şi alegătorii”, a afirmat prim-ministrul.

Acesta mai spune că și în organizarea secțiilor de vot se va ține cont de respectarea măsurilor de protecție. Va fi limitat numărul maxim de persoane ce pot intra în secția de vot, cozile vor fi organizate astfel încât oamenii să păstreze distanța, vor fi furnizați dezinfectanți, iar cetățenii vor trebui să poarte și măști de protecție.

Orban a dat detalii și despre alegerile parlamentare, care ar putea avea loc la început de decembrie: ”Alegerile generale, după opinia noastră, sorocul lor, termenul lor constituţional este pe data de 6 decembrie. E data pe care noi am propus-o, aştept şi punctele de vedere ale altor formaţiuni politice privitor la această dată”


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Iunie 2020 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.