Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, îi acuză pe prim-ministrul Ludovic Orban și pe președintele Klaus Iohannis că au blocat țara și spitalele, apoi s-au blocat în „palatele” lor și nu vor să mai știe și de oamenii afectați de inundații. De asemenea, Tăriceanu acuză Guvernul de lipsă de implicare și le spune să „își miște fundurile pe teren”.

Este de neînțeles lipsa de implicare a Prim-Ministrului, și în general a guvernului, în coordonarea acțiunilor de prevenire și limitare a pagubelor generate de inundațiile care afectează jumătate din țară! Chiar nu înțeleg de ce o ședință la Cotroceni este mai urgentă decât salvarea vieților și gospodăriilor oamenilor în nevoie?! Oare inundațiile nu aduc dividende electorale precum aduce coronavirusul? Sau poate la inundații nu se fac achiziții publice care să umple conturile firmelor de casă ale PNL-ului?”, scrie Tăriceanu.

Liderul ALDE le transmite lui Orban și Iohannis că românii „sunt peste tot în țară, și în Timiș, și în Caraș-Severin, și în Botoșani sau Dolj, și au nevoie de ajutor chiar dacă nu suferă de coronavirus!”.

Ați blocat țara, ați blocat spitalele, v-ați blocat în palatele voastre și nu mai vreți să știți de oameni? Mișcați-vă fundurile pe teren, acolo unde oamenii își părăsesc agoniseala de o viață în miez de noapte! Mișcați-vă fundurile și mobilizați forțe și bani pentru a reface infrastructura distrusă și a reface casele distruse! Mișcați-vă și dați încredere oamenilor că nu sunt singuri, că o să fie ajutați să o ia de la început!”, a mai scris Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu argumentează că știe ce înseamnă să mergi pe teren, la oamenii afectați de inundații, de pe vremea când a fost și el prim-ministru și a făcut acest lucru.

Am fost Prim-Ministru și știu cum este să mergi pe teren la inundații catastrofale. Am fost peste tot în țară în cele 3 rânduri de inundații pe care a trebuit să le gestionez, în 2005, 2006 și 2008. Știu, nu e ușor să stai alături de oameni care au pierdut totul peste noapte. Nu e ușor să le ridici moralul și să le redai speranța. Câteodată o mai și încasezi (verbal) de la oameni nervoși și la capătul puterilor, dar asta e în fișa posturilor pe care temporar le ocupați: să fiți alături de români la bine, dar mai ales la rău! Așa că ieșiți din palate, lăsați costumele și cravatele deoparte, luați cizmele în picioare și puneți mâna pe lopeți! Arătați că puteți fi curajoși fără telepromptere de pe care să citiți texte scrise de alții și fără slugarnici care să vă aducă osanale! Oamenii chiar au nevoie de voi, de cei care îi guvernează!”, a mai scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Iunie 2020 - 11 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.