Politica 2 Iunie 2020 09:43

Prim-ministrul Ludovic Orban a confirmat că Nicușor Dan rămâne candidatul pe care PNL îl va susține la Primăria Capitalei, alături de USR-PLUS.

Invitat la Digi 24 luni seară, Ludovic Orban a fost întrebat despre alegerile locale și despre candidatul liberalilor la fotoliul de la Primăria Capitalei.

Premierul a confirmat că Nicușor Dan rămâne candidatul susținut de către PNL, dar și că are în continuare sprijinul comun al USR-PLUS. De asemenea, e posibil ca acesta să primească sprijin și de la PMP (partid care a confirmat în trecut susținerea pentru Dan).

”Cu siguranţă! Dar nu e numai candidatul nostru. Nicuşor Dan a fost desemnat, de organizaţia municipală USR, candidat la Primăria Capitalei. Nicuşor Dan e candidatul sprijinit de PNL, de USR-PLUS şi posibil să obţină şi sprijinul PMP, adică avem tot blocul de dreapta care să îi susţină candidatura”, arată Orban, vorbind despre susținerea de care se va bucura Nicușor Dan pentru alegerile locale.

Orban arată că opiniile partidului nu se schimbă foarte ușor, mai ales că liberalii își amintesc de momentul din 2016, în care au avut patru candidați, iar într-un final au pierdut alegerile: ”Noi nu ne schimbăm aşa... Dacă ne aducem aminte de 2016, am avut vreo patru candidaţi. Nu mai e cazul acum.”

Premierul merge până la capăt cu Nicușor Dan, deoarece ”este un om care cunoaște problemele Primăriei, nu este un necunoscut pe care îl scoți ca pe iepure din joben.”

Nicușor Dan: Viața nu e chiar matematică

Nicușor Dan recunoaște că urmează o campanie electorală dificilă, însă speră la prima șansă.

Vorbind despre următorul tur de scrutin, Nicușor Dan a făcut o trimitere către cariera sa de matematician: ”Viața nu e chiar matematică. Contează ca mesajul sa ajunga la public, dacă primarul în funcție își folosește bugetul pentru a face rost de publicitate și pentru a se lăuda prin tot felul de medii. O să fie o campanie dificilă. Dar cred ca daca susținătorii și activiștii partidelor de dreapta din București își vor face treaba voi avea prima șansă.”

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Iunie 2020 - 09 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.