Politica 5 Mai 2020 17:10

Președintele Klaus Iohannis a reacționat după decizia CEDO în care s-a stabilit că Laura Codruța Kovesi a fost demisă de la șefia DNA în mod abuziv.

Iohannis a criticat CCR, spunând că și-a pierdut credibilitatea, iar că decizia CEDO demonstrează și mai mult necesitatea reformării Curții Constituționale.

Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat atunci, CCR a decis revocarea sa din funcție la propunerea unui ministru al justiției de tristă amintire. O asemenea decizie a CEDO, fără precedent, nu poate rămâne fără consecințe. Credibilitatea CCR, afectată oricum de decizii controversate, e și mai puternic zdruncinată. CCR e obligată să respecte la rândul ei Constituția. CCR are obligația de a revizui de îndată decizia referitoare la revocarea doamnei Kovesi. Decizia CEDO de azi ne arată cât de necesară e o reformă a CCR”, a declarat președintele Klaus Iohannis, potrivit g4media.ro.

PSD - „Partidul care a construit o legislație menită să îi protejeze pe infractori”

Președintele nu a ratat nici de această dată să atace PSD.

E clar că Parlamentul de azi, dominat de PSD, a dovedit că nu e capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor. E partidul care a construit o legislație penală menită să îi protejeze pe infractori. PSD a orchestrat comisii peste comisii de anchetă menite să-i discrediteze pe cei potrivnici. Nu mă aștept ca azi PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară. Însă nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD prin vot pentru toate aceste acțiuni extrem de grave”, a mai spus Iohannis.

Decizia CEDO pentru Kovesi

Laura Codruța Kovesi a câștigat la CEDO procesul intentat împotriva României, după ce aceasta a fost demisă de la șefia DNA.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a finalizat procesul intentat de Laura Codruța Kovesi, iar concluzia îi dă dreptate fostului procuror șef. Conform CEDO, aceasta a fost demisă în mod abuziv,. iar fosta șefă a parchetului nu a avut posibilitatea de a contesta decizia.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Kovesi a atacat decizia de revocare din funcția de procuror-șef al DNA în decembrie 2018. Aceasta arăta că i-au fost încălcate drepturile omului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Mai 2020 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.