Senatorul PSD Radu Oprea, fost ministru din partea social-democraților, acuză Guvernul Orban că amenzile pentru nerespectarea restricțiilor sunt „o taxă mascată”.

Radu Oprea susține că amenzile, care au fost aplicate pentru peste 300.000 de români, sunt mai mari decât impozitul pe profit pe primul trimestru.

Au introdus taxări noi, că amenzile care au fost aplicate pentru mai mult de 300.000 de români şi care au o valoare incredibilă de peste 600 de milioane de lei reprezintă o nouă taxă, pentru că a depăşit valoarea, de exemplu, a impozitului pe profit pe primul trimestru. Deci e o taxă mascată a Guvernului”, a declarat senatorul, potrivit antena3.ro.

A introdus Guvernul taxa pe coronavirus?

Radu Oprea nu este singurul membru PSD care consideră că Guvernul a introdus o taxă, bazată pe amenzile date în perioada pandemiei de coronavirus.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, acuză la rândul său că, prin amenzile date populației, Guvernul a introdus taxa pe coronavirus.

Citeste si:
Ciolacu, către guvernanți: Am înțeles, sunteți proști. Dar ce aveți...
Ciolacu, către guvernanți:...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...

Într-un mesaj publicat pe Facebook, președintele interimar PSD trasează o paralelă între numărul de teste efectuate de autorități, 175.000, și numărul de amenzi date de organele de control, 290.000.

Ciolacu punctează că valoarea amenzilor este de 570 de milioane de lei și că acestea au fost ”date la grămadă, după bunul plac.” Ciolacu face o trimitere către ideea de plan de amenzi, care a mai fost vehiculată în spațiul public în ultima vreme.

”Când dai 290.000 de amenzi, cu mult mai mult decât testele de coronavirus efectuate, iar când valoarea lor depășește sumele alocate pentru echipamente de protecție pentru cadrele medicale, înseamnă că Guvernul nu și-a făcut deloc treaba și a pus toată presiunea pe cetățeni!” afirmă Ciolacu în mesajul publicat pe Facebook, criticând măsurile luate de cabinetul Orban.

Acesta mai atrage atenția și asupra faptului că amenzile date din România sunt enorme, raportate la salariul mediu net și în comparație cu alte state europene. Astfel, Ciolacu indică faptul că e vorba de ”o taxă mascată prin care Guvernul PNL își acoperă gaura pe care și-a dat-o singur în buget, prin modul catastrofal în care a gestionat economia!”.

Citeste si:
Ciolacu spune că agricultura din anul acesta este un dezastru
Ciolacu: "Este un dezastru ce...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.