Un polițist de la IPJ Timiș, lider sindical, susține că șefii pun presiune pe angajați în această perioadă, pentru a da mai multe amenzi.

Valer Kovacs a acordat un interviu celor de la Libertatea, în care a discutat despre mai multe probleme din sistem.

Acesta spune că nu polițiștii sunt într-o competiție pentru a da mai multe amenzi, ci șefii. Cine are mai multe amenzi pe structură, conform lui Kovacs, primește salarii de merit și poate fi avansat mai devreme.

Valer Kovacs subliniază că șefii nu doar că încurajează polițiștii să dea amenzi, ci pun presiune pe aceștia. Întrebat despre cum fac șefii asta, polițistul dă un exemplu: ”Haideți că se poate, uitați la alte structuri, uitați la ăia câte amenzi au. La noi de ce nu se poate?”

Polițistul spune că se practică același principiu de acum 10-15 ani, prin care trebuie să vii măcar cu o sancțiune din teren.

Kovacs spune că a fost sancționat de câteva ori pentru ieșirile sale publice. Acesta afirmă că în două săptămâni a primit două sancțiuni, una după alta, pentru că a vorbit despre neajunsurile polițiștilor, în calitate de lider sindical.

Dacă nu ai evenimente, ești polițist bun

Polițistul mai spune că în această perioadă se pun presiune foarte mare, iar că liderii ceva mai vocali trebuie reduși la tăcere.

Acesta mai adaugă că poliția ar trebui să prevină, în primul rând. ”Prevenirea este adevărata muncă. Dacă nu ai evenimente, ești polițist bun, nu dacă ai un sac de sancțiuni”, arată libertatea.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.