După atacurile președintelui Klaus Iohannis la adresa opoziției, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, îl sfătuiește pe acesta „să o lase mai ușor cu amenințările, că nu e Fuhrer ci, încă, președintele României”.

Tăriceanu constată cu ironie că președintelui Iohannis „nu îi priește izolarea”.

Pe dl Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i priește nici domniei sale, cum nu ne priește nici nouă. Doar așa îmi explic atacul furibund la toți cei care nu sunt de acord cu instrucțiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărțirea politicienilor. Între buni și răi. Ăia buni pot să muncească pentru țară. Aia răi pot doar să dea sfaturi și în schimbul acestor sfaturi ei se aleg cu niște dosare penale”, a scris Tăriceanu.

Liderul ALDE a decis să îi dea lui Klaus Iohannis câteva sfaturi, amintindu-i să nu mai amenințe Parlamentul, pentru că a mai făcut-o și Traian Băsescu și nici pentru el „nu s-a sfârșit bine”.

Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi:


  1. Să o lase mai ușor cu amenințările că nu e Fuhrer ci, încă, Președintele României.

  2. Să nu mai amenințe Parlamentul pentru că a mai făcut-o Traian Băsescu și nu s-a sfârșit bine pentru el.

  3. Dacă începe cu anchetele, îi sugerez să înceapă cu cei care, în stare de urgență, continuă să defrișeze pădurile și să lase buștenii în curtea unei întreprinderi care pare că are rădăcini adânci la Cotroceni. Alte teme de anchete pot fi achizițiile făcute de amicii politici ai PNL care aduc măști de protecție la preț de lingou de aur. Sau cum s-a reușit exportul de muncitori în Germania în plină stare de urgență”, a menționat Tăriceanu în postarea sa pe Facebook.

Călin Popescu Tăriceanu se întreabă de fapt ce anume l-a deranjat pe președinte la Hotărârea prin care Parlamentul a încuviințat decretul de prelungire a stării de urgență.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

De fapt, ce l-a deranjat atât de tare în Hotărârea de astăzi a Parlamentului? În fond, mașina de vot i-a aprobat prelungirea pe toată țara a stării de urgență. Deși nu era cazul. Cred că l-a deranjat faptul că dăm putere Curții de Conturi să controleze felul în care s-au făcut achizițiile publice pe timpul stării de urgență. El speră că totul o să rămână îngropat și multele milioane de euro vor apărea în campania electorală. Probabil că l-a deranjat și faptul că repunem ordinea firească în relația dintre Guvern și Parlament, iar Dl Orban și ai lui vor trebui să dea raportul în fața Parlamentului și a opiniei publice și nu in grădina de la Cotroceni”, a transmis liderul ALDE.

Acesta crede că pe Iohannis l-a deranjat cel mai tare faptul că Parlamentul a decis să pună capăt încălcării drepturilor și libertăților românilor, interzicând Guvernului să suspende aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Dar cred că cel mai tare l-a enervat decizia pe care am luat-o de a pune capăt încălcării drepturilor și libertăților românilor, interzicând Guvernului să suspende aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului.

Iar dacă tot a adus vorba despre inconștiență, dl Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo lună și jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât și puțînă febră și îl punea pe Cîțu să fugă din fața Parlamentului”, a mai scris Tăriceanu pe Facebook.

Klaus Iohannis a susținut astăzi o declarație de presă, în care îi arată cu degetul pe politicienii iresponsabili din aceste momente.

Iohannis a amintit că a făcut un apel insistent încă de la începutul crizei generate de epidemie către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor.

Citeste si:
Cum organizezi o nuntă la conac: 5 sfaturi utile
Cum organizezi o nuntă la...

Am făcut un apel insistent încă de la începutul crizei generate de epidemie către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic și să nu încerce să câștige capital electoral din suferința oamenilor. Este inacceptabil și revoltător să îi vedem dând lecții astăzi pe cei care au lăsat spitalele fără resurse, care au gonit oameni competenți din țară, care au distrus sistematic întregi sisteme de servicii publice”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a făcut o trimitere și către politicienii care nu au fost întru totul de acord cu măsura prelungirii stării de urgență: ”Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență sau care condiționează votul în Parlament - absolut obligatoriu de altfel pentru ca decretul să producă efecte - condiționează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”.

Citeste si:
ALDE: „Redeschideți școlile! NU distrugeți viitorul copiilor noștri”
ALDE, apel la Guvern:...

Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Aprilie 2020 - 06 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.