Călin Popescu Tăriceanu este sceptic cu privire la cifrele raportate de autorități și înaintează o teorie despre acestea.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Tăriceanu vorbește despre cifrele epidemiei din România și sugerează că acestea ar putea să nu fie cele reale.

Acesta nu crede în cifra avansată de autorități, de un vârf al epidemiei cu 10.000 de infectați.

Tăriceanu subliniază patru aspecte care contrazic cifrele lansate în spațiul public de autorități. Acesta vorbește despre numărul mic de teste efectuate până acum, despre lipsa testelor din zonele grav afectate (ca Suceava sau Țăndărei(, dar și despre românii întorși acasă de peste hotare:

Mi-as dori foarte mult sa fie asa, dar cred ca totul nu este decat o pura actiune de propaganda. Guvernul nu s-ar hazarda in a avansa o cifra daca ar lua in calcul urmatoarele:

”1. Pana acum la 36.000 de testari avem cam 10% infectati cu corona (3613).

2. Nu au reusit pana acum sa testeze nici macar personalul medical (aprox 200.000 persoane) care a fost trimis la lupta fara echipamente de protectie.

3. Nu au fost testate zonele de focar declarat (Suceava, Arad, Tandarei) unde traiesc, de asemenea, aproape 300.000 de persoane.

4. Recunosc sau nu autoritatile, toti stim ca peste 500.000 de romani s-au intors in tara din zone fierbinti si multi dintre ei s-au dus in mediul rural unde masurile de izolare la domiciliu au fost luate in gluma. Nu s-a testat nimic in aceste zone,” scrie Tăriceanu pe Facebook.

Acesta mai critică și faptul că în România, s-au făcut doar 1.876 de teste la milionul de locuitori, în vreme ce în Italia, cifra este de 10.252 la milionul de locuitori.

Călin Popescu Tăriceanu vorbește despre faptul că ar putea fi vorba despre o decizie luată în cercurile înalte ale conducerii: ”Deci, desi stim aceste lucruri grave, de unde vine aceasta cifra de 10.000 bolnavi? Nimeni nu stie. Pare ca este o decizie politico-administrativa luata in cercurile inalte care ne conduc tara. Pare ca profitand de starea de urgenta au inceput deja sa se scrie rapoartele despre cati infectati si cati morti de coronavirus vom avea pana la final. Si aceste cifre trebuie sa arate ca acest Guvern s-a descurcat mai bine decat italienii, spaniolii, francezii, britanicii, americanii, portughezii, șamd la un loc. Echipa de zgomote a guvernantilor deja pregateste triumful lui Orban in fata neputinciosilor Trump si Boris Johnson. Probabil ca tabletele care dadeau castigatorii in alegeri inainte ca votul sa se termine au inceput sa lucreze din nou.”

Citeste si:
Firea nu se retrage din politică: „Ar fi prematur. Nu sunt acuzată...
Firea nu se retrage din...


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.