Social 6 Aprilie 2020 11:20

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat că starea de urgență ar putea fi prelungită cu încă o lună în România, dat fiind situația actuală a pandemiei de coronavirus.

Dacă vorbim de starea de urgență, e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta - n.r.), înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a spus Raed Arafat.

Arafat susține că perioada menținerii măsurilor pentru prevenirea infectărilor ar putea ține până la finalul lunii mai.

Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Depinde cum va evolua situația”, a mai precizat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, pe data de 16 martie, decretul pentru instituirea stării de urgență, pentru o perioadă de 30 de zile.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Aprilie 2020 - 11 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.