Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, duminica, la reuniunea Consiliului National al PNL, ca Executivul liberal pregateste "un amplu set de masuri de debirocratizare"

"Au fost si sunt oameni care spun ca nu se poate sa ajungem la anticipate si sa le castigam.

Am luat o visterie praduita de PSD si nu ne-am plans. Amintiti-va ca au fost oameni care doreau sa dea jos PSD, dar sa nu intre la guvernare, stiau ca e greu.

Am reusit sa inchidem bugetul pe 2019 reusind sa platim facturi restante de 10 miliarde de lei. Erau bani neacoperiti in plata acestor servicii catre oamenii muncitori din tara. Erau bani blocati de PSD pentru a ascunde situatia tarii.
Am inceput 2020 cu o lege a bugetului in vigoare, a fost un buget al adevarului.
Vom face tot ce ne sta in putinta sa gasim resursele financiare si pentru majorarea alocatiilor de stat pentru copii.
Ne-am propus sa schimbam cu toata forta modelul economic schimbat de PSD. O tara care sa investeasca masiv in viitorul ei. Alocam 50 de miliarde de lei in investitii publice, cu 60% decat a dat PSD in 2018 si dublu fata de 2017. Redeschidem investitiile blocate ani de zile de partidul anti-dezvoltare PSD. Nu decontam lucrari fictive, care exista doar pe hartie.

Pregatim un amplu set de masuri de debirocratizare. Sustinem si platim investitii reale si acest lucru a generat mare suparare la PSD. Nici macar un euro din banii europeni nu a ramas necheltuit. Putem intra in urmatorul exercitiu financiar cu un portofoliu de proiecte pe infrastructura. Banii europeni se vor duce in dezvoltare pe domenii cheie. Bugetul fondurilor europene alocat Romaniei sa fie complementar pentru dezvoltare.

In cel mai scurt timp o sa definitivam arhitectura institutionala pe fonduri europene, sa putem sa transformam sanatate dintr-un domeniu in care oamenii mureau cu zile intr-un sistem sanatos.

Am dus o batalie dura pe justitie. Este prima data cand procedura desemnarii sefilor pe parchete se realizeaza transparent, cu profesionisti, si nu acoliti politici. Vom modifica legislatia pe justitie in acord cu cerintele din MCV, pentru a rupe aceasta legatura pabugoasa cu politicienii.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Suntem capabili sa guvernam Romania pentru cel putin patru ani de acum inainte", a declarat Raluca Turcan, la Palatul Parlamentului, potrivit b1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.