Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, marti, ca salariul minim va fi majorat, deoarece este vorba despre o masura necesara.

"Cresterea salariului minim este nu doar o solicitare a sindicatelor, este o necesitate si se va realiza. Despre aceste detalii va vor spune mai multe lucruri cei din Guvern, care se ocupa concret de aceste chestiuni. Dar le-am discutat, in sensul ca am dosit sa fiu informat de la sursa despre aceste lucruri", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Agerpres.

Presedintele a sustinut, totodata, ca va fi dificil de realizat incadrarea in limita de 3% de deficit bugetar anul viitor, in conditiile in care este nevoie de bani si pentru plata unor majorari stabilite de guvernarea anterioara, dar si pentru investitii publice.

"Am discutat (...) putin si despre bugetul pentru anul 2020. Nu stiu daca se va putea ajunge cu deficitul in marja de 3%, probabil la Finante se va lucra in continuare pe buget, insa trebuie sa fim realisti. Guvernele de pana acum au facut tot felul de promisiuni, s-au stabilit inclusiv prin lege anumite majorari si acestea nu pot fi ignorate sau neglijate. Oamenii au asteptarile lor si acestea nu trebuie inselate. Pe de alta parte, este nevoie de reluarea unui program serios national de investitii publice, care cu siguranta va ajuta economia nationala. Deci, din acest punct de vedere, deocamdata, situatia bugetului pe 2020 este una complicata si vom mai discuta pe aceasta chestiune", a spus Klaus Iohannis.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.