Vicepremierul Raluca Turcan a anuntat ca din 2020 va creste salariul minim de la 2.080 lei, la 2.230 de lei.

"Salariul minim va creste in 2020! Cresterea se va face printr-o formula clara, predictibila, cu indici de corectie care sa tina cont de evolutia economiei, dar si a pietei muncii.

In cadrul intalnirii de astazi cu Consiliul National Tripartit de Dialog Social am luat in discutie mai multe variante de calcul pentru a stabili nivelul salariului minim.

Principiile care stau la baza cresterii salariului minim sunt:
1. un mecanism de calcul clar si predictibil, pornindu-se de la anumiti indicatori economici. Varianta aflata in lucru prevede o crestere de minimum 7,2%, adica de la 2080 lei la 2230 lei;
2. capacitatea firmelor de a acoperi aceste costuri, fara a le afecta profitabilitatea;
3. impactul asupra bugetelor locale, care au fost deja impovarate de fosta guvernare.

Beneficiarii acestei cresteri vor fi cei 24% din totalul salariatilor activi, adica 1 370 232 persoane. De asemenea, ar putea beneficia de aceasta masura si alte categorii de angajati, cu salarii intre nivelul minim si mediu.

Pe baza analizei de impact a cresterii salariului minim, saptamana viitoare vor continua consultarile cu partenerii sociali", a anuntat Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.