Candidatul Partidului Miscarea Populara (PMP) la alegerile prezidentiale, Theodor Paleologu, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, ca s-a bucurat si a baut sampanie in momentul in care a cazut Guvernul Dancila prin motiune de cenzura si considera ca acesta ar fi "lucrul bine facut" promis de presedintele Klaus Iohannis inca de acum cinci ani.

Paleologu spune ca celelalte motiuni de cenzura au fost "gesticulatie", spre deosebire de ultima, si ca, odata cu caderea acestui guvern, se incheie "ceva rusinos in istoria Romaniei".

"Anumite motiuni erau de ochii lumii, erau gesticulatie. Parlamentarii stiu cum e, cu o motiune de cenzura facuta de ochii lumii, in asa fel incat sa nu fie acceptata de un numar cat mai mare de parlamentari. Asta a fost, in sfarsit, o motiune pe bune. Va spun drept, eu m-am bucurat, am baut sampanie cand am vazut ca a cazut Guvernul Dancila. Cum sa nu te bucuri ca s-a terminat ceva rusinos, de-a dreptul, in istoria Romaniei? Dar, pe de alta parte, mi se pare deplorabil ca o campanie pentru prezidentiale sa fie bruiata de o asemenea criza politica, pentru ca noi ar trebui sa vorbim despre proiecte pe urmatorii cinci ani, poate chiar pe urmatorii 20 de ani", a afirmat candidatul PMP.

Theodor Paleologu apreciaza ca reusita motiunii de cenzura este acel "lucru bine facut" promis de Klaus Iohannis inainte de a castiga primul mandat de presedinte al Romaniei.

"Cred ca dorinta de a scapa de doamna Dancila era veche, adica de fapt din momentul in care a fost numita doamna Dancila toata lumea si-a zis: 'domnule, nu se poate cu doamna Dancila'. Stiti care este chestia? In sfarsit a facut ceva domnul presedinte Iohannis. In cinci ani de zile nu poti sa spui ca a facut ceva. Ei, a facut in sfarsit ceva, a reusit rasturnarea Guvernului Dancila. Ca a reusit el sau de fapt a reusit Orban, asta este alta chestiune. Domnul Iohannis a fost intotdeauna foarte bun in a-si asuma reusitele altora (...). Este acel lucru bine facut pe care ni-l promitea in 2014, ca altceva bine facut nu cred ca se poate mentiona. (...) Pai cine a numit-o pe doamna Dancila pentru confortul lui? Presedintele Iohannis", a spus Paleologu.

Citeste si:
Paleologu: Avem nevoie de o noua Constitutie, iar CCR trebuie desfiint
Paleologu: Avem nevoie de o...

In acelasi timp, candidatul PMP la alegerile prezidentiale considera ca s-a ajuns intr-o situatie "absolut ridicola", in care liderul Partidului Pro Romania, Victor Ponta, sa fie "facatorul de rege".

"Suntem in situatia absolut ridicola ca Victor Ponta sa fie facatorul de rege - the king maker. Va dati seama? In 2014, ne-am dus la vot, l-am votat pe Iohannis, desi stiam cum e, dar avea un mare merit: nu era Ponta - ca acesta este cel mai mare merit al lui Iohannis, nu e Ponta. Ma rog, are cateva merite: e inalt, e punctual si nu e Ponta, cel mai important merit asta era, ca nu e Ponta. Iar acum am scapat de Dancila si am dat de Ponta. Fugi de dracul, dai de taica-so, cum e vorba atat de expresiva. Acum, Ponta este cel care trage toate sforile si toate speculatiile sunt: oare ce o sa faca Ponta in contextul actual? In loc sa vorbim despre lucruri serioase, despre Constitutie, despre educatie, despre lucruri cu adevarat importante", a mai declarat Theodor Paleologu, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.