Viorica Dancila il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca este nepasator si ca din cauza lui "Romania se afla in aceasta situatie de haos total nejustificat". 

"Despre crizele lui Iohannis.

Am aflat cu surprindere ca, in mijlocul uriasului blocaj institutional pe care l-a creat, presedintele Iohannis se gandeste sa mai plece intr-o vizita externa, in loc sa ramana in tara pentru a-si instala Guvernul. Este uluitoare nepasarea presedintelui in functie cu privire la romani si la guvernarea tarii.

Sa ne amintim motivele pentru care Romania se afla in aceasta situatie de haos total nejustificat. Sa ne uitam cu atentie cum, de luni intregi, presedintele Iohannis calca in picioare Constitutia si blocheaza functionarea Guvernului, intr-un razboi impotriva PSD pe care obsesiv si-l imagineaza.

Desi crizele lui Iohannis nu ar trebui sa fie si crizele Romaniei, acest presedinte a decis sa sacrifice romanii si sa arunce tara intr-o serie nesfarsita de blocaje si impasuri:

1. Iohannis a blocat constant functionarea Guvernului prin refuzul nejustificat de a numi ministri, a incalcat Constitutia Romaniei si a refuzat punerea in aplicare a deciziei CCR. In mod abuziv, Klaus Iohannis a negat drepturile angajatilor din ministerele ramase fara conducere si a intarziat sau blocat procese vitale, precum luarea de masuri urgente la nivelul MAI sau sustinerea examenului de rezidentiat de catre absolventii Facultatii de Medicina.

2. In ceea ce priveste numirea comisarului european din partea Romaniei, Iohannis si partidele de dreapta au aratat intregii lumi o Romanie dezbinata, scindata intre interesul tarii si interesele marunte, meschine ale unor grupari. Rezultatul acestui lobby negativ agresiv este ca nici astazi Romania nu are comisar european in noua formula a Comisiei. Daca nu a fost omul lui Iohannis cel propus, s-a opus fara ratiune oricarei alte propuneri.

3. A orchestrat o motiune de cenzura pentru demiterea Guvernului PSD, insa nicio secunda nu a avut vreun plan pentru un nou Executiv. Guvernul lui Iohannis nu exista. Nu au echipa guvernamentala, nu au program si se pare ca nici o majoritate pentru vot. Klaus Iohannis si partidele care au semnat motiunea de cenzura raspund pentru fiecare zi de risipire a banului public si blocaj institutional.

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

Acest presedinte care s-a intors impotriva romanilor din cauza ambitiei oarbe pentru un nou mandat va plati pentru tot raul facut tarii sale. Crizele lui Iohannis nu trebuie sa mai fie si crizele Romaniei!", a scris Viorica Dancila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.