Conform unui sondaj intern al USR, publicat de G4Media, presedintele Klaus Iohannis se afla pe prima pozitie in preferintele electoraltului, la alegerile prezidentiale. El este urmat de premierul Viorica Dancila si de Dan Barna.

Pe primul loc s-ar situa presedintele Klaus Iohannis, care ar fi votat de 40,5% dintre romani, iar pe locul patru – Mircea Diaconu, cu doar 7,6% din sufragii.

Clasamentul primilor patru prezidentiabili potrivit sondajului USR:


  • Klaus Iohannis – 40,5%

  • Viorica Dancila – 21,4%

  • Dan Barna – 19,7%

  • Mircea Diaconu – 7,6%



Ieri am primit sondajul de la aceeasi casa cu care am lucrat la euro, primii patru clasati fiind: Iohannis – 40,5%, Dancila – 21,4%, Barna – 19,7%, Diaconu – 7,6%. Daca ne uitam doar la mediul urban, Barna trece pe locul doi cu 22,7% intentie de vot (Iohannis este la 40,7%, Dancila – 15,7% si Diaconu – 9,1%). Dupa cum puteti vedea sunt diferente mari fata de sondajul IMAS / Europa FM si unele greu explicabile. Sondajul facut pentru noi este realizat prin metoda fata-in-fata pe aproximativ 1500 de persoane, in timp ce IMAS este facut prin metoda CATI (telefon) pe aproximativ 1000 de persoane. Ambele au fost realizate in septembrie”, a scris Catalin Drula, coordonatorul campaniei lui Dan Barna pe grupul intern de comunicare al USR, POTRIVIT g4media.ro.

In campania de la europarlamentare, la inceputul lui mai, sondajul IMAS dadea Alianta la 16,7%, pe un trend de scadere a doua luna la rand. Am scris atunci ca sondajul nostru facut prin metoda fata-in-fata arata cu totul altceva: Alianta la 20,8% pe trend de crestere. Rezultatul real a fost 22,36%”, a mai scris el.

Potrivit unui sondaj IMAS prezentat luni de Europa FM, pe locul doi s-ar situa Mircea Diaconu, cu un procent urias de 16,6%.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.