In urma deciziei de miercuri a Curtii Constitutionale, Klaus Iohannis este obligat sa emita decretul de revocare din functia de ministru al Justitiei al Anei Birchall.

Dupa ce premierul Viorica Dancila a propus, pe data de 23 august, revocarea din functie a Anei Birchall, aceasta o propusese pentru functia de ministru al Justitiei pe Dana Garbovan, dar a fost refuzata de Klaus Iohannis.

Premierul a cerut Curtii Constitutionale sa arbitreze acest conflict, iar judecatorii CCR au votat, decizia fiind nefavorabila Anei Birchall. Aceasta a obtinut doar 2 voturi "impotriva" revocarii si 7 "pentru".

CCR a decis ca presedintele Iohannis "trebuie sa emita de indata" decretul de revocare din functie a tuturor ministrilor demisi de prim-ministru, potrivit g4media.ro.

Ana Birchall nu era agreata de social-democrati din cauza actiunilor si lucrarilor sale care erau in contradictie totala cu linia partidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.