Dupa declaratia lui Dacian Ciolos, presedintele PLUS, in care acesta a spus ca alianta este pregatita sa intre la guvernare cat mai repede si ca trebuie pus un Executiv competent, Mihai Fifor a dat replica, intr-o postare pe pagina de Facebook.

"L-am auzit ieri pe Dacian Ciolos spunand ca trebuie pus un “guvern competent” care sa conduca Romania. Cred ca l-a luat gura pe dinainte. Tocmai domnul Ciolos s-a trezit sa vorbeasca de competenta. Pai hai sa vedem cum stau lucrurile:

1) PIB-ul in 2019 e cu 33,% mai mare decat era la Ciolos, iar veniturile bugetare au crescut cu 53% fata de 2016 (singurul an in care veniturile la buget au scazut!).

2) Investitiile publice din primul semestru din acest an sunt duble fata de sem. 1 din guvernarea tehnocrata!

3) Datoria guvernamentala a scazut de la 37,5% din PIB, cat a lasat-o Ciolos, la 35% in guvernarea Dancila.

4) La fonduri europene, Guvernul Ciolos a fost un adevarat dezastru! Doar 0,68 miliarde lei primea Romania de la UE in primul semestru din 2016, fata de 7,6 miliarde lei in semestrul 1 din acest an! Gradul de absorbtie la dl Ciolos a fost de doar 7% (pe baza proiectelor lasate tot de o guvernare PSD!), in timp ce acum, in guvernarea Dancila, am ajuns la 31%.

5) Punctul de pensie e cu 45% mai mare, iar salariul mediu net, „in mana”, a crescut cu 50%, depasind azi pragul de 3.000 lei.

6) Avem acum cu peste 860.000 de salariati in plus fata de 2016, iar somajul a coborat de la 4,8% la 2,9%.

Deci, domnule Ciolos, guvernul competent despre care vorbiti este deja in functie si continua sa faca lucruri bune pentru oameni.

Fereasca Dumnezeu sa ajungeti iar la guvernare!", a scris Fifor pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.