Andrei Caramitru sustine ca Romania progresat enorm in ultimii 20-25 de ani, "in ciuda politicienilor care au furat si blocat tot".

Romania a progresat enorm in ultimii 20-25 de ani. In ciuda politicienilor care au furat si blocat tot. In ciuda unui sistem de stat mizerabil, in ciuda unui stat care isi uraste proprii cetateni.

De ce a progresat totusi Romania? Pentru ca generatia celor care au acum sub 50 de ani au muncit enorm in sistemul privat. Au invatat mult. Au inovat. Au lucrat zi si noapte. Au investit ei sau au adus banii multinationalelor aici. Multi au fost plecati sau inca sunt in diaspora - ca sa acumuleze ceva bani si experienta. Ei s-au luptat pentru justitie, democratie si modernitate: au stat in frig, in gazele din Piata Victoriei, la cozi la vot.

Este generatia lui Selly, a lui Ianis Hagi, a Simonei Halep, a lui Daniel Dines (fondatorul UIPath care acum valoreaza 8 miliarde de dolari), a celor care au manifestat in Piata Victoriei, a tinerilor care au iesit masiv la vot pe 26Mai.

Generatia asta nu mai tolereaza politruci, oameni care au trait toata viata lor din salarii mari la stat, oameni care sunt parte dintr-un sistem care nu functioneaza, care este profund mizerabil si defect.

Si acum generatia asta trebuie sa ia puterea. De la Presedinte, la Prim Ministru la Primarii marilor orase. Si - asa cum au reusit atat de mult pana acum, vor reusi sa schimbe si statul roman, sa il faca sa functioneze pentru oameni.

Si generatia asta va lua puterea. Toata. Si va schimba - totul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.