Liderul USR, Dan Barna, a declarat ca din momentul adoptarii Codului Administrativ "fiecare judet, fiecare autoritate locala devine o mica feuda la dispozitia aproape discretionara a presedintelui de CJ sau a primarului".

"Atunci cand un guvern nu mai reprezinta Romania si nu mai guverneaza pentru cetateni, ci pentru el insusi, vedem lucrul acesta prin folosirea ordonantelor de urgenta. Guvernarea de tip smecherie continua, pentru ca s-au aprobat zece ordonante de urgenta si dovada cea mai clara este ca ele au fost introduse pe ordinea de zi suplimentara. Atunci cand nu mai indraznesti, in calitatea ta de Guvern, sa anunti ceea ce urmeaza sa adopti si folosesti smecheria aceasta a ordinii de zi suplimentare pentru a introduce zece ordonante de urgenta arata intr-adevar ca acest guvern nu mai guverneaza pentru cetatenii Romaniei.

Codul administrativ baronizeaza semnificativ Romania. Din acest moment, fiecare judet, fiecare autoritate locala devine o mica feuda la dispozitia aproape discretionara a presedintelui de CJ sau a primarului si, in plus, i se pun la dispozitie si resursele care sa fie praduite, prin modalitatea de dispunere asupra patrimoniului care era nu intamplator limitata la doua treimi din votul consilierilor", a declarat liderul USR, potrivit News.ro.

Dan Barna a declarat ca USR va solicita Avocatului Poporului sa conteste la CCR aceasta OUG, fiind singurul intrument pe care il are.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.