Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat vineri, la Satu Mare, ca vrea sa afle de la presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, de ce cererea de urmarire impotriva sa "zace in sertarele Senatului" de sase luni.

"De la domnul Tariceanu as vrea sa aflu de ce, dupa sase luni de zile, o cerere de incepere a urmaririi penale impotriva domniei sale, intr-un dosar extrem de serios, zace in sertarele Senatului, condus de el, fara a fi dezbatuta si fara a se da votul. O consideram o forma de obstructionare a justitiei, o forma de impiedicare a derularii anchetei si, de fapt, o forma de amnistie si gratiere asa cum isi doreste si Dragnea si Tariceanu si iata de ce referendumul convocat de presedintele Romaniei este salutar si permite cetatenilor romani sa spuna foarte clar ca nu accepta sub nicio forma ca cei care au jefuit Romania sa scape de pedeapsa", a afirmat liderul PNL, potrivit Agerpres.

DNA a cerut, in noiembrie 2018, ridicarea imunitatii presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, pe motiv ca ar fi primit indirect, in perioada 2007 - 2008, pe vremea cand era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firma austriaca.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.