Comisia speciala pentru modificarea legilor Justitiei, condusa de Florin Iordache, a adoptat, marti, un proiect de lege prin care vrea modificarea Codului Penal si a Legii pentru sanctionarea coruptiei, modificari care tin cont de recomandarile unei decizii CCR din 2018 prin care mai multe articole ale unei initiative trecute de Parlament au fost declarate neconstitutionale.

Comisia speciala a decis sa ramana in forma initiala mai multe articole criticate de Opozitie, pe motiv ca nu au fost atacate sau nu au fost declarate neconstitutionale de catre Curtea Constitutionala.

Mai exact, termenul de precriptie a faptei scade de la 10 la 8 ani, cand infractiunea savarsita prevede pedeapsa cu inchisoarea de cel putin 10 ani, dar care nu mai mult de 20 de ani. De asemenea, termenul de prescriptie scade de la 8 la 6 ani, cand infractiunea savarsita prevede pedeapsa cu inchisoarea mai mare de 5 ani, dar nu mai mare de 10 ani. Mai mult, termenul de prescriptie speciala nu mai este de dublul prescriptiei normale, ci doar de o data si jumatate. Ori, Liviu Dragnea se afla exact in situatia aceasta privind termenele de prescriptie. Odata cu trecerea legii de Parlament si promulgarea ei, Liviu Dragnea ar putea scapa, de exeplu, de dosarul angajatelor din PSD la Directia pentru Protectia Copilului Teleorman, scrie Adevarul.ro.

Raportul a fost adoptat cu 12 voturi "pentru" si 7 "impotriva".

Florin Iordache a anuntatat ca miercurea viitoare, adica pe 24 aprilie, proiectul de lege ar putea fi adoptat in Camera Deputatilor, adica forul decizional, pana atunci fiind trecut prin plenul Senatului si inca o data pe la Comisia pentru legile Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.