Liberalii au o mare responsabilitate, aceea de a castiga alegerile inaintea PSD, a afirmat duminica presedintele PNL, Ludovic Orban. Candidatul aflat in fruntea listei PNL, Rares Bogdan, l-a avertizat pe aceasta cale ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu sa "nu blocheze votul diasporei".

"Parca tot ce a fost rau in Romania s-a strans in jurul lui Dragnea. Toate cozile de topor de prin toate localitatile (...) care nu au fost in stare sa faca nimic in viata lor din carte, din invatare, prin munca, prin harnicie, s-au strans in jurul lui Dragnea si vor efectiv sa sufoce toti oamenii educati, toti oamenii cinstiti de bun simt care vor sa faca ceva din tara asta. (...) Pe umerii vostri sta o mare responsabilitate. Aici trebuie sa castigam, dar sa castigam tare de tot, sa-i batem pe pesedisti de sa le sune apa in cap, sa-i scoatem din toate localitatile unde sunt oameni normali, cu scaun la cap, educati, care pot sa inteleaga ce nenorocire este pentru Romania sa fie condusa de o asemenea gasca (...), de oameni care nu au nimic sfant, nu au niciun pic de respect pentru semenii lor", a declarat Orban la la intalnirea regionala care a avut lor in Piata Sfatului Brasov.

Liderul liberal a sustinut ca aurul Romaniei nu este "cel la care viseaza Dragnea si cu Valcov", ci de fapt oamenii care traiesc in aceasta tara, scrie Agerpres.

"Aurul Romaniei nu este aurul la care viseaza Dragnea si cu Valcov - care noaptea viseaza lingouri de aur, nu este aurul pe care vrea sa-l transforme ministrul economiei in ghiuluri si inele, aurul Romaniei dragii mei, sunteti voi, suntem noi romanii, noi oamenii care traim in aceasta tara, oamenii care dam stralucire, care dam prestigiu, care putem sa construim cu adevarat o Romanie frumoasa, o Romanie care sa fie o casa in care sa fim fericiti ca traim, de care sa fim mandri, in care sa invitam toti fratii nostri europeni, aratandu-le ca Romania este Europa si Europa este Romania, aratandu-le ca noi romanii putem sa stam in Europa in primul rand", a spus adaugat liderul PNL.

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Turcan: Votul la referendum va fi o motiune de cenzura

Prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a afirmat cu acelasi prilej ca romanii vor da pe 26 mai "doua voturi vitale" pentru democratie.

"Votul la referendum va fi o motiune de cenzura si vom avea ocazia sa-l dam jos pe Dragnea, sa dam jos acest guvern si sa restabilim democratia in Romania. Planul lor este unul diabolic si au inceput cu slabirea atributiilor presedintelui, au continuat cu Curtea de Apel, acum dau asaltul la procurorul general, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In aprilie schimba Consiliul Fiscal - institutia care supervizeaza cifrele si economia Romaniei. Tot in aprilie isi subordoneaza Avocatul Poporului - singura institutie care poate sa conteste ordonantele de urgenta. In iunie, tabloul va fi desavarsit, daca ii lasam, pentru ca pun mana pe Banca Nationala a Romaniei, pe rezervele de aur a Romaniei si, tot in iunie, se reinnoiesc trei mandate pentru trei judecatori la Curtea Constitutionala si dupa aceea ce vom face? Vom plange ca am pierdut tara si democratia. Insa nu vom lasa sa se intample", a argumentat Raluca Turcan.

Citeste si:
Cîțu: „Raluca Turcan să-și asume dacă nu mai sunt fonduri pentru...
Cîțu, răspuns la acuzațiile...

Siegfried Muresan: PNL este singurul partid care poate obtine ceva pentru Romania in Europa

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan a sustinut ca "toata Uniunea Europeana asteapta sa scape de Liviu Dragnea si de actualul guvern".

"Saptamana aceasta am vazut la Bruxelles urmatorul lucru: toata UE asteapta ca noi sa castigam alegerile europarlamentare in Romania, toata UE asteapta sa scape de Liviu Dragnea, de PSD si de actualul guvern al Romaniei, care este o pacoste pentru UE. (...) Imediat dupa alegeri, va trebui sa hotaram in Parlamentul European cate fonduri europene sa vina in Romania si in ce conditii. In timp ce europarlamentarii PNL se bat pentru mai multe fonduri europene pentru fermierii din Romania, ministrul Petre Daea merge la Bruxelles si vorbeste despre cormorani in piscina. Viorica Dancila cand merge acolo toata lumea vede ca nu este un om politic pe propriile ei picioare, sa ia decizii. PNL este singurul partid care poate obtine ceva pentru Romania in Europa", a afirmat Muresan, care candideaza pentru un nou mandat la Parlamentul European.

Citeste si:
Rareș Bogdan: Există două variante de lucru privind împărțirea...
Rareș Bogdan: Există două...

Rares Bogdan: Nu blocati votul diasporei!

Candidatul aflat in fruntea listei PNL, Rares Bogdan, l-a avertizat pe aceasta cale ministrului Afacerilor Externe, Teodor Melescanu sa "nu blocheze votul diasporei".

"Ii atrag atentia lui Teodor Melescanu: Domnule Melescanu, sunteti om in etate, asa se spune la noi, in Ardeal, nu va petreceti sfarsitul vietii in puscarie, nu blocati votul diasporei! Stiu ce vreti sa faceti, stiu ce faceti prin consulate, stiu ce directive ati dat in minister. Diaspora va vota si va vota cu partidul care are sanse sa ingenuncheze PSD", a sustinut Rares Bogdan.

Peste 150 de primari liberali din regiunea centru au participat duminica la intalnirea regionala din Piata Sfatului, la care au fost prezenti membrii conducerii centrale si candidatii la alegerile europarlamentare, membri de partid.

Citeste si:
Darius Vâlcov a fost dat în urmărire generală de Poliția Română
Darius Vâlcov a fost dat în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.