Florin Cîțu a venit cu replică la acuzațiile ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, care a anunțat că începând cu 26 noiembrie, România nu mai are fonduri pentru a achita salariile și pensiile cetățenilor. Acesta a declarat că Turcan trebuie să își asume această problemă.

Cîțu, despre lipsa fondurilor pentru pensii și salarii

"Raluca Turcan, dacă avea ceva de spus, putea să vină la ședința BPN să spună, nu în presă. Este ministrul Muncii. Să-și asume dacă nu mai sunt fonduri", a declarat Florin Cîțu.

Acesta a venit cu această replică după ce Raluca Turcan, într-un mesaj trimis pe grupurile interne ale PNL, l-a acuzat că ar fi în stare să joace la poker până și banii pentru pensii.

Rectificarea bugetară a tăiat peste 2,7 miliarde de lei de la Ministerul Muncii

"Florin, eșți dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ti spun repetat că de vineri (26 noiembrie) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru că i-ai luat la rectificare doar că să dai tu bine la cifre în postările de pe facebook", a scris Turcan.

În urma primei rectificări bugetare, peste 2,7 miliarde de lei au fost tăiați de la Ministerul Muncii, cu condiția ca aceștia să fie dați înapoi la a doua rectificare. Însă o a doua rectificare nu este posibilă, atâta timp cât România nu are un guvern cu puteri depline, de aceea, fondurile nu au ajuns înapoi la Ministerul Muncii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Noiembrie 2021 - 01 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.