Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, lider al ALDE, a declarat sambata, la Constanta, ca el contesta vehement organizarea unui eventual referendum pe Justitie pe data de 26 mai, in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare.

"Curtea Constitutionala a decretat ca nu este neconstitutional, dar sa stiti ca sunt doua aspecte. Unul este aspectul de constitutionalitate si altul este aspectul politic de oportunitate. Deci, eu contest vehement oportunitatea organizarii oricarui tip de referendum simultan cu alegeri locale, parlamentare, prezidentiale, de orice fel, pentru ca sensul alegerilor risca sa fie deturnat, distorsionat. Si, din acest motiv, eu consider ca nu este oportun. Din punct de vedere constitutional, da, e OK", a spus Tariceanu, intr-o conferinta de presa, intrebat daca este de acord cu organizarea unui posibil referendum pe Justitie odata cu alegerile europarlamentare, potrivit Agerpres.

La randul sau, Daniel Barbu, candidat ALDE la alegerile pentru Parlamentul European, a afirmat ca exista o recomandare a Comisiei Europene de a nu se organiza si un referendum pe 26 mai.

"Exista o recomandare a Comisiei Europene, potrivit careia pe 26 mai a.c. sa nu se organizeze niciun alt tip de eveniment politic care sa paraziteze alegerile europene, care sunt considerate amenintate de diferite riscuri digitale si asa mai departe. Si atunci, pentru a asigura securitatea modului in care toti cetatenii europeni din cele 27 de state care vor participa la scrutin, pentru a asigura securitatea votului, ca el sa fie indreptat inspre Parlamentul European si nu catre alte teme, recomandarea Comisiei este ca sa nu se organizeze niciun fel de alte tipuri de evenimente", a sustinut Barbu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.